šverc-komerc

Veličinom privukla pažnju: Žena u grudnjaku švercovala 350 Nintendo Switch igara u Kinu, vrednih 10.000 dolara

Neuobičajno bujno poprsje i nervozno držanje koje nije mogla da sakrije, privukli su pažnju carinika koji su putnicu potom odveli na detaljnu kontrolu

Izvor: Pixabay

Kineska pogranična policija uhapsila je jednu ženu na kontrolnom prelazu, između Hongkonga i Šenžena u jugoistočnoj kineskoj pokrajini Guangdong, u luci Liantang, zbog zanimljivog i pomalo komičnog pokušaja krijumčarenja.

Prelazeći iz specijalne administrativne oblasti u kontinentalnu Kinu ova putnica je pokušala da prošvercuje 350 igara za Nintendo Switch ručnu konzolu, koje je sakrila – ni manje, ni više, nego – u svom grudnjaku.

Njeno neuobičajno bujno poprsje, kao i nervozno držanje koje nije mogla da sakrije, privukli su pažnju carinika, koji su ženu izdvojili iz grupe putnika i odveli je na detaljnu kontrolu, prenosi Tom's Hardware.

Vrednost 350 memorijskih kartica sa igrama za Switch procenjena je na 70.000 juana, odnosno 9.660 dolara.

Carina je sve igre zaplenila, a mlada dama je optužena za šverc. Ipak, i pored toga, ona neće završiti iza rešetaka, već će morati da plati novčanu kaznu koja nije mala.

A iznos kojim će pred kinskim carinskim vlastima morati da iskupi svoj greh, nešto je veći od trostruke vrednosti iznosa koji bi morala da plati za carine da je igre probala da uveze legalnim putem.

BONUS VIDEO: