Kraj

Ako počnete da halucinirate u Call of Duty igri, uhvaćeni ste na delu

Call of Duty je smislio način kako da varalicama odvrati od korišćenja nedozvoljenih alatki.

Izvor: Call of Duty

Call of Duty franšiza već godinama muku muči sa igračima koji ne žele da igraju po pravilima, već na sve načine pokušavaju da steknu nepoštenu prednost u odnosu na ostale. Otkriti "čitere" nije uvek lak zadatak, pa čak i kada developeri onesposobe alatku koju varalice koriste u ovoj igri mačke i miša, vrlo brzo se pojavi nešto novo. Međutim, Activision sada misli da je pronašao pravi način kako da ovakvo ponašanje zaustavi - pomoću halucinacija.

Kada sistem detektuje ili posumnja da neko vara u igri, ta osoba će početi da vidi "halucinacije", odnosno klonove pravih igrača u meču, tvrdi tim zadužen za borbu sa "čiterima". Ove halucinacije se kreću, izgledaju i ponašaju kao da njima upravlja čovek, a sve kako bi prevarili one koji koriste nedozvoljene radnje da pomisle da su naišli na neprijatelja.

Kako je dalje objašnjeno, varalice neće moći da primete razliku između halucinacije i pravog igrača na prvi pogled, a čak i ako koriste softver za gledanje kroz zidove, ovi klonovi odašilju iste skrivene informacije kao pravi igrači.

Novi način za sprečavanje nepoštenih radnji stiže u Modern Warfare II i Warzone 2.0 naslove. Ostali igrači u meču neće moći da vide ove halucinacije, već samo oni za koje se posumnja da varaju. Dakle, ako tokom meča primetite da neko puca u prazno, sada znate i zašto.