Velike novosti!

OD SADA JE BESPLATAN SVIMA: PUBG je otključan svim igračima + dostupan i za HMS AppGallery

PUBG: BATTLEGROUNDS postala Free2Play igra, pojavila se na Huawei uređajima i donela zakrpu 15,2 - evo šta to sve tačno znači.

Izvor: SmartLife / PUBG

Baš kao što je najavljeno na The Game Awards 2021 manifestaciji, PUBG: BATTLEGROUNDS je od 12. januara i zvanično besplatan na svim platformama i plus je dostupan Huawei Mobile Services igračima!

Od pomenutog datuma i igrači na PC-ju i igrači na konzolama imaju priliku da igraju besplatnu akcionu battle royale igru, kao što to već neko vreme čine igrači na mobilnim telefonima.

PUBG: BATTLEGROUNDS ostaće upamćen kao prva igra Battle Royale žanra, kojoj sve današnje hit igre sličnog kalibra treba da budu zahvalne za to što uopšte i postoje i što su uspešne.

EPIC Fortnite i Call of Duty: Warzone su popularniji trenutno od PUBG naslova, ali bi to moglo vrlo lako da se preokrene zbog činjenice da je igra besplatna i da je od 12. januara (u našoj zemlji od 14. januara) dostupna i kroz Huawei Mobile Services ekosistem, što će samo u Kini dodati milione novih igrača i popularizovati igru.

Igra će, kako je objavljeno u zvaničnom saopštenju, nadalje živeti isključivo od prodaje kozmetičkih dodataka, a ako ste ranije kupili PUBG: BATTLEGROUNDS na bilo kojoj platformi na kojoj se plaća dobićete premijum uslugu - Battlegrounds Plus. Ovo će vam omogućiti pristup tzv. ranked partijama, custom modovima, a dobićete i specijalne dodatke, naravno. Osim toga, dobijate i PUBG Special Commemorative Pack.

Tako dolazimo i do osnovne razlike između igre koja i dalje može da se plaća i igre koja je Free2Play - Ranked režim igranja nije otključan za Free2Play igrače.

Istovremeno, dodata je i nova 15.2 zakrpa, koji donosi novog sadržaja.

Ako niste PUBG fan, reći ćemo vam da je igra 2017. godine bila najpopularniji Battle Royale naslov, a 2018. godine je bila Igra godine po odluci The Golden Joystick publike i Google Play žirija. Vreme će, kao i uvek, pokazati da li će niz novih odluka vratiti PUBG na vrh.

PUBG: BATTLEGROUNDS Free2Play VIDEO
Izvor: PUBG US