Gaming

SONY PRIZNAO: Nestašica PlayStation 5 konzola će trajati i u 2022. godini

Srećno sa kupovinom nove konzole!

Izvor: SMARTLife / Sony

Sony je potvrdio da će problem sa obnavljanjem zaliha PlayStation 5 konzole trajati i tokom 2022. godine.

Zbog nestašice komponenti koje su potrebne da se napravi PS5, Sony je otkrio da ne mogu da se izbore sa potražnjom.

Možda će vas zanimati:

"Ne mislim da će se potražnja smanjiti ove godine, čak i kada bi osigurali znatno više uređaja i kada bi proizveli mnogo više primeraka PlayStation 5 konzole, naše snabdevanje ne može da sustigne potražnju" - otkrio je Hiroki Totoki, glavni finansijski službenik grupacije Sony.

Sony je priznao da mora da poboljša proizvodnju što pre moguće kako bi dostavio konzole širom sveta. Totoki je ugasio navode da jednom kada svet izađe iz pandemije koronavirusa, da će interesovanje za PS5 značajno opasti. On je istakao da će udeo na tržištu i reputacija koju ima PlayStation održati potražnju na visokom nivou. Iako je prodaja PS5 konzole značajno porasla i pored nedostatka istih, Sony nije uspeo da kapitalizuje na činjenici da su mnogi ljudi bili zatvoreni i da su tražili dodatni vid zabave.

Ova japanska kompanija je obelodanila da je broj aktivnih korisnika na PlayStation Network pao sa 114 miliona na 109 miliona, kao i da je broj prodatih igara pao u odnosu na isti period prošle godine, kada su mnogi bili zatvoreni u svojim kućama. Kao što smo preneli, Sony je od lansiranja PS5 uspeo da proda tu konzolu u skoro 8 miliona primeraka, a cilj je da se do aprila 2022. godine broj prodatih primeraka poveća na 15 miliona (radi poređenja, PS4 se u svojoj drugoj godini do aprila prodao u više od 20 miliona primeraka), prenosi Bloomberg.

Najavljena je i nova verzija PlayStation 5 konzole koja će izaći u toku sledeće godine, videćemo da li će Sony sa njom uspeti da pomrsi konce ručnoj konzoli Nintendo Switch koja beleži fenomenalne rezulate i četiri godine nakon njenog izlaska.

Raspakovali smo i igrali PlayStation 5: BRU-TA-LNO!
Izvor: MONDO

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.