PS5 PG 5

ŠTA DOBIJETE KAD SPOJITE NIKE, SONY i KOŠARKAŠA POL DŽORDŽA? PlayStation 5 Nike patike!

Saradnja kompanije Nike sa PS5 dizajnerom Jurinom Morisavom iznedrila je PG 5 patike, nazvane prema čuvenom košarkašu LA Klipersa Pol Džordžu. Patike imaju prepoznatljive oblike: krug, kvadrat, trougao i X, sa PS logotipom na jeziku i prepoznatljivom plavo belom bojom.

Paul George PS 5 Nike
Izvor: YouTube / PlayStation

Pored prepoznatljivih boja i elemenata PG 5 patike imaju trougaone oblike upletene u materijal po uzoru na Dual Sense kontroler. Na jeziku leve patike je Pol Džordž logo, a na desnom PlayStation logo. Pre par godina, Nike je predstavio PG 2,5 patike za čiji je dizajn inspiracija bila originalna PlayStation konzola, a pre njih je izašao model PG 2, inspirisan PlayStation 4 konzolom.

Prodaja patika kreće 15 maja u „određenim regionima“ (čitaj: ne u Srbiji) po ne tako velikoj ceni od 120 dolara. Nema zvaničnih informacija o tome koliko će modela Nike pustiti u prodaju, ali ako je sudeći po dosadašnjoj praksi, velika je šansa da će se rasprodati veoma brzo, otprilike kao i PS5 konzole. Prodaja će se obavljati preko Nike.com sajta ili preko SNKRS aplikacije (koja nije dostupna u Srbiji). Za one koji ih ne kupe, moći će da ih otključaju unutar NBA 2K21 igre, i da ih bar gledaju na svom igraču unutar igre.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.