Gaming

SRUŠENA IMPERIJA GEJMING-VARALICA: Zaradili više od 70 miliona dolara, policija im zaplenila i luksuzne automobile

Veliki problem u svetu gejminga.

Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Mélanie THESE

Kineska policija je uhapsila članove najveće organizacije koja prodaje alatke za zloupotrebu kod popularnih video igara.

Uhapšeno je deset članova Chicken Drumstick operacije i pritom je policija zaplenila imovinu vrednu preko 40 miliona dolara.

Kako prenosi BBC, oni su prodavali te programe za varanje (cheats) za popularne video igre kao što su Call of Duty, Overwatch i mnoge druge, a njihove mesečne usluge iznose od 10 dolara dnevno, pa sve do 200 dolara mesečno. U ovoj raciji je policija zaplenila i nekoliko luksuznih vozila.

Procenjuje se da su imali prihod od 76 miliona dolara zahvaljujući ovakvom poslovnom modelu. U saradnji sa kompanijom Tencent,policija je uspela da stavi tačku na ovu veoma profitabilnu kriminalnu organizaciju. Oni napominju da je to "najveća racija" kada je u pitanju varanje u video igrama zbog ogromne količine novca i video igara koje su upetljane u celu priču.

Kako igrači imaju mogućnost da učestvuju u online turnirima širom sveta, gde postoji visoka novčana nagrada, suzbijanje varanja pojačano je poslednjih godina. U istraživanju iz 2019. godine je otkriveno da svaki treći gejmer koristi takve usluge kako bi povećao svoje šanse da trijumfuje. I nekoliko profesionalnih igrača na eSports sceni je koristilo ovaj vid varanja, zbog čega su morali da napuste pojedine igre.

Kada je u pitanju varanje u video igrama na ovim prostorima, možemo da se pohvalimo da smo pošteniju u odnosu na većinu Evropljana i Amerikanaca.

Da li vi varate u video igrama?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.