Grand Theft Auto VI: Žena prvi put kao glavni lik i sve što je do sada poznato o igri | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grand Theft Auto VI: Žena prvi put kao glavni lik i sve što je do sada poznato o igri

Rockstar Games je potvrdio da radi na igri, ali još nije objavio ni njen logo, ni datum izlaska; fanovi zato ne miruju, naročito ne posle prošlogodišnje provale 90 videa i slika iz radne faze igre

 GTA Online Izvor: Rockstar Games

U februaru 2022. godine Rockstar Games je saopštio da radi na šestom nastavku svog kultnog serijala Grand Theft Auto. U tadašnjoj objavi je stajalo da se aktivno radi na razvoju nove igre, ali da u tom trenutku nemaju ništa da pokažu javnosti.

Hakeri su, međutim, 18. septembra objavili 90 video klipova i slika iz igre, koji su nam prikazali neke lokacije i likove iz igre, kao i deo sadržaja. Rockstar Games i danas, više od godinu dana kasnije, pokušava da obriše sve te materijale sa interneta.

Portal Gamesradar nedavno je, na jednom mestu, sakupio dostupne informacije o igri, uglavnom nezvanične i nešto malo zvaničnih. Ipak, igra je i dalje obavijena velom tajne i još se ne zna kada bi tačno mogla da se pojavi pred igračima.

GTA Forumi "očišćeni" od provaljenih slika i videa

I pored toga što je potvrdio da radi na novoj igri, Rockstar Games još uvek nije objavio njen logo. A posle te, već pomenute objave, Rockstarova matična kompanija Take-Two je, u finansijskom izveštaju iz avgusta prošle godine, još jednom to ponovila i istakla da će GTA "i ovaj put postaviti nove kreativne standarde u gejming industriji".

GTA 6 potvrđen
Izvor: Smart Life/ @MrBoss FTV

O materijalima koji su, nakon akcije hakera, dospeli na internet Rockstar se nije mnogo oglašavao. Tada je samo saopšteno da su u kompaniji "uznemireni provalom u interne mreže i krađom informacija kojima se zakonitim putem nije moglo pristupiti – uključujući tu i ranu verziju sledećeg nastavka igre Grand Theft Auto".

Potom su, 48 sati kasnije, svi GTA Forumi su bili potpuno "očišćeni" od provaljenih slika i videa iz igre.

Da li će GTA 6 biti odložen?

Nakon što je igra procurela u javnost, brojni fanovi su se zapitali da li će to uticati na njen razvoj, na šta je Rockstar odgovorio negativno. Ta kompanija nije potvrdila datum izlaska GTA 6, ali to nije sprečilo fanove da nagađaju.

Brojni izvori su potvrdili glasine da će igra biti objavljena 2025. godine, oslanjajući se na informacije koje sugerišu da se igra seli u moderni Vajs Siti (Vice City). To, naravno, treba uzeti sa rezervom.

Take-Two, sa druge strane, implicira da bi GTA 6 mogao da izađe do marta 2025, ali ne saopštava ništa više o tome. U toj kompaniji očekuju "značajan preokret u fiskalnoj 2025. godini" i veliko povećanje predviđenih prihoda – što bi navodno trebalo da bude je posledica lansiranja igre.

Povratak u Vajs Siti?

Dugo se nagađalo o lokaciji igre, ali pošto je Rockstar potvrdio da su procureli snimci iz igre stvarni, izgleda da se GTA 6 zaista vraća u Vajs Siti.

A na snimcima se mogao videti ekran u podzemnoj železnici sa natpisom "Vice City Metro". Takođe, fanovi su uspeli da primete mesta poznata iz GTA 3: Vice City kao što su: Malib Club, Ocean View Hotel, Little Haiti i Vice Beach.

Grad, naravno, izgleda drugačije nego u prethodnoj igri, pošto se radnja GTA: Vice City odvija 1986. godine, a sve do sada poznato upućuje na to da je GTA 6 smešten u savremeno doba. O tome svedoče ljudi sa pametnim telefonima u modernoj odeći, na ulicama, koji se vide na snimcima, a sam grad ima odlike modernog Miamija.

A ako to nije dovoljno, fanovi igre su na društvenim mrežama otkrili da veruju da jedan lik, sa procurelih snimaka, spominje smrt izvršnog direktora LifeInvader-a, kojeg je u GTA 5 ubio Majkl De Santa. To ukazuje da se radnja GTA 6 odvija nakon završetka "petice".

Veličina mape, broj gradova

Veličina GTA 6 mape nije poznata, ali postoje indicije da bi ona mogla da se proteže i izvan gradskog područja, kao što je Los Santos iz Grand Theft Auta: San Andreas proširen u GTA 5. Vajs Siti je zasnovan na Miamiju, pa se može pretpostaviti da će se deo igre odvijati u močvarnoj regiji.

Fanovi igre, okupljeni u subreddit-u GTA 6, uvereni su da će mapa grada (Vajs Sitija) u predstojećoj igri biti mnogo veća od mape Los Santosa u "petici".

Služeći se procurelim koordinatama GTA 6, oni su pokušali da mapiraju samu kartu, nakon čega su počeli da je spajaju pomoću Google Earth-a.

Glavni lik – žena?

Mesecima unazad šuška se da Rockstar radi na prvoj ženskoj protagonistkinji jedne GTA igre. Tu informaciju prvi je, početkom ove godine, objavio Bloomberg, koje je istraživao promenu kompanijske kulture u Rockstar North-u.

I u snimku ranog razvoja igre, možemo da vidimo dva nova lika kojima može da se igra, pa izgleda da se sistem promene likova iz GTA 5 vraća i u šesticu. Imena tih likova, u razvojnoj fazi igre, su Džejson i Lucija.

U jednom od videa koji je procureo vidi se par koji zajedno pljačka zalagaonicu, pri čemu igrač kontroliše jednog od likova dok drugim upravlja AI. U drugom odlomku vidi se trenutna zamena likova, za razliku od zamene sa sporom promenom perspektive kakva je u igri GTA V.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:59
SEDE, KLIKĆU I ZARAĐUJU MILIONE! Da li je IGRANJE IGRICA nova sportska disciplina? (KURIR TELEVIZIJA)
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

W

Znači i oni se prodali woke mafiji? Nadam se da je fora al mrka kapa