Sada možete da igrate Minecraft na virtuelnom računaru u Minecraft-u | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada možete da igrate Minecraft na virtuelnom računaru u Minecraft-u

Autor Ilija Baošić

Tim je sedam meseci radio na nadogradnji virtuelnog računara Chungus 2, kako bi pokrenuo Minecraft u Minecraft-u,

 Minecraft virtuelni računar pokreće Minecraft Izvor: Minecraft, YouTube / sammyuri

Da li ste ikada želeli da igrate Minecraft unutar Minecraft-a? Zvuči čudno, ali sa Chungus 2 projektom, ova ideja je postala stvarnost, jer su igrači našli način kako da zaigraju popularnu igru unutar nje same.

Prošle godine, Minecraft graditelj Sammyuri je koristeći redstone, jedan od naprednijih elemenata igre, uspeo je da napravi potpuno funkcionalan računar, nazvan Chungus 2, sa 8-bitnim procesorom, brzinom takta od 1 Hz i 256 B RAM. Uprkos specifikacijama, bio je sposoban da igra igre kao što su Tetris i Snake u rezoluciji 32 x 32 "piksela".

Chungus 2 je izazvao veliku pažnju, a video demonstracija je prikupila više od milion pregleda na YouTube platformi. Upravo je u komentarima svog videa Sammyurl našao inspiraciju za svoj sledeći projekat - pokretanje Minecraft-a u Minecraft-u.

Sammyuri je uz pomoć dvojice kolega započeo rad na novom projektu, a timu je trebalo sedam meseci da nadogradi specifikacije postojećeg virtuelnog računara, dodajući još 256 B RAM, grafički procesor AMOGUS sa 6 KB memorije i novi ekran rezolucije 96 x 96.

Naravno, Minecraft verzija koju je tim pokrenuo na virtuelnom računaru nije ista kao originalna igra - svet je mali i podržava samo 16 različitih kockica. Ipak, tim je uspeo da zadrži najprepoznatljivije elemente igre.

Kao što se i očekivalo, virtuelni računar ne može da pokreće igru u punoj brzini. Sammyuri napominje da igra radi približnom brzinom od "jedan kadar u nekoliko dana" bez ikakvih podešavanja ili promena servera. Da bi igra bila prepoznatljiva za gledaoce, tim je morao da doda poseban server koji ubrzava efekte redstone elementa 10.000 puta, omogućavajući virtuelnom računaru da pokreće Minecraft brzinom od 0.1 FPS, što prema rečima tima znači da je video ubrzan "otprilike 2.000.000 puta".

Ako i vi želite da preuzmete sve potrebne datoteke i sami pokrenete Minecraft unutar Minecraft-a, Sammyuri je bio ljubazan da ostavi sve potrebne linkove u opisu videa.

Minecraft u Minecraft-u
Izvor: sammyuri

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA