RANSOMWARE NAPAD NA ČUVENU KOMPANIJU: Hakeri zaključali podatke, CD Projekt Red odbio da plati, UGROŽEN I THE WITCHER! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RANSOMWARE NAPAD NA ČUVENU KOMPANIJU: Hakeri zaključali podatke, CD Projekt Red odbio da plati, UGROŽEN I THE WITCHER!

Novi problemi za poljsku kompaniju!

  Izvor: YouTube/Screenshot/IGN

Kompanija CD Projekt Red je od izlaska video igre Cyberpunk 2077 imala par teških meseci.

Sada je iz centrale stiglo obaveštenje da je hakovana, te da počinioci drže poverljive podatke te poljske firme, kao i kodove za Cyberpunk 2077 i još uvek neobjavljenu novu verziju igre The Witcher 3.

Možda će vas zanimati:

Napadači su otkrili da poseduju i dokumente o računovodstvu, administraciji, ljudskim resursima i još mnogo toga, a prete da će proslediti medijima iste ukoliko ne dođe do dogovora. Iz te kompanije su poručili "da je neidentifikovan počionioc ostvario neovlašćen ulaz na njihovu internu mrežu, pokupio podatke koje pripadaju CD Projekt Red kompaniji i ostavio ucenjujuću poruku".

"Nećemo da sarađivati, niti pregovarati sa počiniocima, iako će takva odluka dovesti do objavljivanja kompromizovanih podataka" - ističu iz te kompanije koja u svom vlasništvu poseduje i platformu GOG gde igrači mogu da kupe video igre, što znači da je moguće da su hakeri dospeli i do ličnih podataka njihovih mušterija, iako iz te kompanije uveravaju suprotno: "U ovom trenutku potvrđujemo, da kompromitovan sistem nije posedovao nikakve lične podatke naših korisnika usluga, kao ni i igrača".

"Ukoliko ne postignemo saradnju, vaši izvorni kodovi će postati javni i vaša dokumenta će biti poslata novinarama. Vaš imidž će postati još gori, a ljudi će videti kako vaša užasna kompanija funkcioniše. Investori će izgubiti poverenje u vašu kompaniju, a vaše deonice će biti još niže! Imate 48 sati da nas kontaktirate" - stoji u ovoj pretnji koju je dobila kompanija CD Projekt Red.

Kao što smo napomenuli, ta kompanija je bila na žestokom udaru javnosti zbog katastrofalnog izdanja video igre Cyberpunk 2077 za PlayStation i Xbox konzole zbog čega je Sony odlučio da istu povuče iz svoje prodavnice.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA