Nagrađivana igra iz Srbije osvaja PC i mac svet: Ministry of Broadcast | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrađivana igra iz Srbije osvaja PC i mac svet: Ministry of Broadcast

Igra dvoje Novosađana, koja je oduševila gejming znalce širom sveta, stigla je na najveće gejming platforme i govori o aktuelnom trenutku rijalitija na jedan sasvim drugačiji način.

  Izvor: MONDO / Ministry Of Broadcast

Od 30. januara video igra Ministry Of Broadcast, čiji su kreatori Sanja i Dušan Čežek iz Novog Sada, zvanično je objavljena i dostupna igračima širom sveta.

Ova igra je već dobila desetak internacionalnih nagrada uključujući najbolji Art i Gameplay i biće objavljena na platformama Steam, GOG i Utomik za PC i mac, dok će verzija za Nintendo Switch izaći početkom proleća.

Možda će vas zanimati:

Ministry of Broadcast (ako bismo morali da prevedemo mogli bi to ovako - Ministarstvo radiodifuzije ili Ministarstvo emitovanja) je kinematografska platformska igra za jednog igrača, narativno vođena, koja kombinuje Orvelovo delo 1984 sa modernom rijaliti TV programom. Zemlja je podeljena ZIDOM, a da biste ga prešli i stigli do svoje porodice, morate da se takmičite u - i pobedite - rijaliti programu, koji emituje Regime.

Dušan i Sanja Čežek iz Novog Sada, osnivači kreativnog studija Fuchs+Dachs*, koji se bavi umetnošću i digitalnim dizajnom, prošle godine su učestvovali na jednom od najvećih gaming festivala na svetu, Tokio game show gde su predstavili svoju najnoviju igru Ministry of Broadcast koja je već tad dobila sjajne kritike u svetskim medijima, a koja je rađena u saradnji sa Twin Petes studiom iz Brna.

Veoma smo uzbuđeni što nakon svog velikog predstavljanja u Tokiju, Ministry of Broadcast kreće na svoj put oko sveta. Globalni uspeh naših igara, predstavlja dokaz da naša zemlja itekako može da bude rasadnik mladih i talentovanih ljudi koji se bave gaming industrijom kao nabrže rastućom granom u svetu i u ovoj oblasti mi vidimo veliki potencijal za ostvarivanje naše prepoznatljivosti u svetu”, objavili su Novosađani.

O Dušanu i Sanji Čežek, koji već godinama žive i rade u Pragu, već uveliko se pisalo u časopisima Vanity fair, Rolling Stone... i ostalim svetskim magazinima.

Ministry of Broadcast igra iz Srbije na Steam, GOG (MobIT)
Izvor: Hitcents

O trenutnoj situaciji i poziciji naših kreativnih stvaralaca u oblasti dizajna, Dušan i Sanja dodaju: “Multidisciplinarni dizajneri ili “hibridi”, kako ih zovu u svetu su trenutno najtraženija sorta kreativaca. Svojom fleksibilnošću i širokom skalom delovanja na polju dizajna, vrlo su lako prilagodljivi, pa ukoliko ste takvi, imate mogućnost da radite globalno, a da pritom niste napustili svoju fotelju. Najtraženija smo profesija, kompjuteri i internet su nam otvorili svet u kojem možemo preko noći da promenimo fokus, a opet zaradimo za sutra

Ono što je jedinstveno za Fuchs+Dachs je artistički pristup izradi igara što je prava retkost u ovoj oblasti, pa su njihove igre pored toga što se prikazuju na festivalima igara (E3, Tokyo Game Show, Indicade Santa Monica, Indiecade Paris, PAX east, Game Connectio Paris…) obišle i najveće svetske galerije, poput Cartier foundation galerije u Parizu, gde su nastupali u maju ove godine i galerije d'Italia Palazzo Leoni Montanari u Vićenci.

MONDO MobIT dobio je priliku da igra ovu igru i naše utiske očekujte u narednim danima. Ukoliko želite da je igrate i sami odmah potražite je na linkovima prodavnica gore, a cena igre je oko 12,5 evra.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ministry of Broadcast Video Trailer (MobIT)
Izvor: GOG.com

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA