Video igre u virtuelnoj realnosti uz nov hardver i nove naslove (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Video igre u virtuelnoj realnosti uz nov hardver i nove naslove (VIDEO)

Virtuelna realnost ulazi ozbiljnije u svet gejminga, donoseći nove igre, ali i nove mogućnosti.

  Izvor: MONDO / HTC
Introducing VIVE Cosmos - the most versatile premium PC VR system
Izvor: HTC VIVE

Vive Cosmos je najnoviji premijum sistem virtuelne realnosti (VR) zasnovan na PC-ju, koji je kreiran uz novi nivo dostupnosti i jednostavnosti upotrebe, dizajniran da raste sa korisnicima tokom vremena pomoću modularnog dizajna prednje ploče, koji može da menja funkcionalnosti uređaja, kao što je nedavno najavljena modifikacija Vive Cosmos External Tracking (eksterno praćenje).

Cosmos će biti pušten u prodaju u Evropi 3. oktobra, dok će pretprodaja početi 12. septembra.

Tehničke karakteristike

Vive Cosmos je napravljen da se prilagodi potrebama VR korisnika s lakoćom, svestranošću i performansama u fokusu. Potpuno novi Vive sistem praćenja pruža pojednostavljenu postavku, koja ubrzava i olakšava ulazak u VR, pomoću šest kamera senzora za široko i precizno praćenje iznutra ka spolja. Cosmos ima kombinovanu rezoluciju piksela od 2.880 x 1.700 -  što je uvećanje od 88% u odnosu na originalni Vive - pružajući kristalno čist tekst i grafiku. Potpuno novi LCD paneli smanjuju razdaljinu između piksela i u kombinaciji sa pravim RGB ekranima umanjuju efekat gledanja kroz mrežu.

Jedinstveni dizajn koji se podiže nagore omogućava korisnicima da skaču između realnosti i virtuelne realnosti za nekoliko sekundi - bez ometanja VR putovanja. Superiorna ergonomija i udobnost omogućavaju duža VR iskustva, a integrisane slušalice za nošenje preko uveta pružaju potpuno okružujući zvuk. Cosmos, takođe ima potpuno redizajnirane kontrolere, koji maksimalno povećavaju funkcionalnosti unutar VR-a i pružaju povećanu udobnost prilikom dugotrajnih sesija. Cosmos je takođe kompatibilan sa Vive bežičnim adapterom za one koji žele da se kreću u VR-u, a da ne budu privezani.

Najavljen prvi ‘Mod’

Zahvaljujući modularnom dizajnu prednje ploče, Vive Cosmos je najsvestraniji premijum VR uređaj do sada, dizajniran tako da budući dodaci promene funkcionalnost uređaja, čime će korisnicima pružiti mogućnost da njihov uređaj raste sa njima tokom vremena.

Kako izgleda internet u virtuelnoj realnosti:

Prvi zvanični mod, koji je danas najavljen je Vive Cosmos External Tracking Mod (modifikacija za eksterno praćenje) za korisnike koji žele da nastave da koriste svoje postojeće Lighthouse bazne stanice za scenarije praćenja, ali takođe žele da iskoriste superiorne performanse modela Vive Cosmos.

Ovaj prvi mod kompatibilan sa baznom stanicom podržava Vive-ov ekosistem periferija uključujući Vive Tracker, pružajući slobodu kontrole za upravljanje u VR-u. Ovaj novi mod biće dostupan u prvom kvartalu sledeće godine.

Uključen sadržaj

Vive Cosmos je VR uređaj, koji isporučuje moćan sadržaj odmah iz kutije zahvaljujući uključenoj 12-mesečnoj pretplati na Viveport Infinity tokom perioda pretprodaje. Svaki korisnik, koji u pretprodaji naruči Cosmos do 2. oktobra dobiće u kutiji kôd za 12-mesečnu Viveport Infinity pretplatu.

HTC VIVE COSMOS Gameplay: Swords of Gargantua
Izvor: HTC VIVE

Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama najbolje ocenjenih  VR aplikacija, igara i video snimaka kao što su Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends, ali i premijum video materijali brendova poput GoPro, Discovery Channel i Animal Planet.

U tandemu sa puštanjem u prodaju modela Vive Cosmos, Viveport Infinity će dodavati nove naslove kao što su  Doctor Who: The Edge of Time (Maze Theory), Eleven Eleven (SyFy), Battlewake (Survivors) Gloomy Eyes (Atlas V i 3dat), Swords of Gargantua (Yomuneco i Gumi) i MLB Home Run Derby (MLB).

Vive Reality System

Cosmos pruža doživljaj odmah iz pakovanja, a jednostavno ga je podesiti i skočiti u virtuelne svetove pomoću novog sistema Vive Reality System. Vive Cosmos je prvi uređaj koji nudi Vive Reality System, iznova osmišljeno osnovno softversko iskustvo za Vive.

Imamo još o budućnosti video igara:

Vive Reality System je potpuno nova filozofija dizajna za VR, pružajući produžetak života, kako bi se VR doživljavao manje kao pokretanje aplikacija, a više kao stupanje između svetova.

Cosmos će imati redizajnirani korisnički interfejs, koji se zove Lens radi jednostavne navigacije kroz XR i Viveport Infinity aplikacije, kao i novi dinamički početni prostor, koji se zove Origin. Prostor Origin je platforma za pokretanje VR aplikacija i interaktivnih iskustava, koja će rasti tokom vremena.

Vive Cosmos specifikacije:

- Rezolucija: 1.440 x 1.700 piksela po oku (2.880 x 1.700 piksela kombinovano)
- Ekran: Dvostruka 3,4" LCD dijagonala
- Frekvencija osvežavanja: 90 Hz
- Vidno polje: 110 stepeni
- Zvuk: Ugrađene stereo slušalice
- Potrebni konektori na PC-ju: USB 3.0, DisplayPort 1.2
- Periferni portovi: USB-C 3.0, vlasnička konekcija sa modifikacijama
- Praćenje: nema zahteva za minimalnim prostorom za stajanje/sedenje, minimalno 2 x 1,5 metara za režim u razmeri sobe
- Modularne prednje ploče: Vive Motion Mod (dolazi uz Cosmos) i Vive Cosmos External Tracking Mod (prodaje se zasebno)
- Vive Wireless Adapter podrška: Da, prodaje se zasebno uz komplet za priključivanje. Potreban je slobodan PCIe slot.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

The Edge of Time VR Teaser | Doctor Who
Izvor: Doctor Who

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi