Prvo Google, sad zbog Kine kukaju i Sony i Microsoft | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo Google, sad zbog Kine kukaju i Sony i Microsoft

Google je već kukao Trampovoj administraciji da će na kraju izgubiti svi, a sad se toj kompaniji pridružuju još tri velike.

  Izvor: Promo / Microsoft

Kao što verovatno znate, SAD ovih dana na sve strane uvodi sankcije, takse i restrikcije i u svetu tehnologije je trenutno najveća priča to što će Google navodno morati da zabrani da Huawei koristi Android, dok je u gejmingu ljudima i dalje hit to što je vlada SAD blokirala League of Legends u Iranu.

Google je već kukao Trampovoj administraciji da će na kraju izgubiti svi, a sad se toj kompaniji pridružuju još tri velike.

Da takve igrarije sa sankcijama ka velikim ekonomijama nisu naivne, govori i činjenica da su se tri najveća giganta gejming industrije, i “sveto trojstvo” konzola, Microsoft, Nintendo i Sony, udružili kako bi se kolektivno borili protiv taksi koje SAD uvodi prema Kini. Oni su izdali zajednički javni dokument potpisan od strane svih strana, u kome izražavaju izričito neslaganje i negodovanje povodom mera koje je vlada SAD donela ka Kini.

Smatraju da te mere pre svega štete i samim ljudima u SAD, da nanose ogromnu štetu potrošačima u Americi, da štete studijima i razvojnim timovima igara u SAD, baš kao i prodavcima igara/konzola, pa i samim proizvođačima konzola. Dalje, naglašavaju da ovo može imati ogromne posledice i po brojne porodice u SAD, jer direktno stavlja pod rizik na desetine hiljada radnih mesta u SAD, koja su na ovaj ili onaj način vezane za industriju video igara. I to ne “obične” poslove, već poslove “visokog profila“, dobro plaćene i u razvijenoj industriji, objašnjava Play! Zine.

Na kraju, smatraju da ove sankcije štete i celokupnoj industriji i razvoju čovečanstva, jer praktično stavljaju embargo i na svaki oblik saradnje, što dovodi do nazadovanja i stagniranja u istraživanjima i inovacijama koje proizlaze iz te saradnje.

Ukoliko vas zanima da pročitate detaljno ceo dokument, link za preuzimannje možete pronaći OVDE.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA