Prvo Google, sad zbog Kine kukaju i Sony i Microsoft | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo Google, sad zbog Kine kukaju i Sony i Microsoft

Google je već kukao Trampovoj administraciji da će na kraju izgubiti svi, a sad se toj kompaniji pridružuju još tri velike.

 Izvor: Promo / Microsoft

Kao što verovatno znate, SAD ovih dana na sve strane uvodi sankcije, takse i restrikcije i u svetu tehnologije je trenutno najveća priča to što će Google navodno morati da zabrani da Huawei koristi Android, dok je u gejmingu ljudima i dalje hit to što je vlada SAD blokirala League of Legends u Iranu.

Google je već kukao Trampovoj administraciji da će na kraju izgubiti svi, a sad se toj kompaniji pridružuju još tri velike.

Da takve igrarije sa sankcijama ka velikim ekonomijama nisu naivne, govori i činjenica da su se tri najveća giganta gejming industrije, i “sveto trojstvo” konzola, Microsoft, Nintendo i Sony, udružili kako bi se kolektivno borili protiv taksi koje SAD uvodi prema Kini. Oni su izdali zajednički javni dokument potpisan od strane svih strana, u kome izražavaju izričito neslaganje i negodovanje povodom mera koje je vlada SAD donela ka Kini.

Smatraju da te mere pre svega štete i samim ljudima u SAD, da nanose ogromnu štetu potrošačima u Americi, da štete studijima i razvojnim timovima igara u SAD, baš kao i prodavcima igara/konzola, pa i samim proizvođačima konzola. Dalje, naglašavaju da ovo može imati ogromne posledice i po brojne porodice u SAD, jer direktno stavlja pod rizik na desetine hiljada radnih mesta u SAD, koja su na ovaj ili onaj način vezane za industriju video igara. I to ne “obične” poslove, već poslove “visokog profila“, dobro plaćene i u razvijenoj industriji, objašnjava Play! Zine.

Na kraju, smatraju da ove sankcije štete i celokupnoj industriji i razvoju čovečanstva, jer praktično stavljaju embargo i na svaki oblik saradnje, što dovodi do nazadovanja i stagniranja u istraživanjima i inovacijama koje proizlaze iz te saradnje.

Ukoliko vas zanima da pročitate detaljno ceo dokument, link za preuzimannje možete pronaći OVDE.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi