Ovu video igru moraju da odigraju svi klinci u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovu video igru moraju da odigraju svi klinci u Srbiji

Igra je deo kampanje "Na putu za bezbednost dece u saobraćaju"

  Izvor: MONDO/Marko Tanasković
 total, video igra Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Preko 5.500 dece prvog i drugog razreda iz 54 osnovne škole iz cele Srbije učestvovalo je akciji "Na putu za bezbednost dece u saobraćaju", koju organizuje kompanije Total Srbija.

Ona sa izabrana jer spadaju među najugroženije kategorije kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju. Istovremeno, njihovo znanje o ponašanju u saobraćaju i o saobraćajnim propisima je potrebno proširiti.

Edukacija se sastojala od koriščenja vizuelne demonstracije, kartica pitalica, kao i posebno kreirane interaktivne igre na tabletu. Osim animiranja dece, cilj je da ona nauče osnovne saobraćajne propise.

Na osnovu iskustva pedagoga koji su uključeni u ovaj projekat, među najčešćim greškama i nedoumicama koje deca školskog uzrasta imaju u saobraćaju su:

  • Prolaženje između parkiranih automobila, kada postoji opasnost da ih vozači neće primetiti ako izađu na ulicu,
  • Igranje blizu saobraćajnice, kada postoji opasnost da dete potrči za loptom ili jednostavno, tokom igre, ne primeti automobil koji prolazi jako blizu,
  • Pojam uslovnog zelenog svetla za vozače, kada mališanima često nije jasno kako je moguće da je dozvoljeno kretanje automobilima iako je i njima, kao pešacima, upaljeno zeleno svetlo.

Edukacija dece odvija se u trajanju od jednog školskog časa.

Kako je u pitanju projekat namenjen svoj deci, Total Srbija odlučio je da kampanjom obuhvati i SOS dečje selo u Kraljevu, čiji stanovnici su mališani koji su iz različitih razloga ostali bez roditeljskog staranja, a koji odrastaju u selu uz SOS roditelje, kao i SOS i biološku braću i sestre.

Video igra je dostupna i na sajtu kompanije Total Serbia, pa preporučujemo svim mališanima da je probaju, a roditeljima da prate njihove eventualne greške.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA