Najveće svetske hit igre dolaze iz Srbije (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveće svetske hit igre dolaze iz Srbije (FOTO)

Neke od vaših omiljenih igara verovatno su napravljene i u Beogradu, u Ubisoft studiju, koji se širi i traži nove ljude, sposobne da prave gejming čuda

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

MONDO je pre dve godine bio na otvaranju beogradskog Ubisoft gejming studija, koji je u međuvremenu porastao i ponovo nas ugostio.

Ovog puta obišli smo njihove nove prostorije, koje će biti dom svim dosadašnjim, ali i novim programerima, dizajnerima, umetnicima i ostalim gejming “čarobnjacima“, koji bi voleli i koji umeju da svoje umetničke i stručne vizije pretoče u neke od najpopularnijih igara na planeti.

Da, Ubisoft Beograd je sa 15 zaposlenih narastao na 60, a širenje se nastavlja i dalje, dok se ne stigne do sledećeg cilja - oko 100 zaposlenih! Za početak...

Ubisoft studio u Beogradu preselio se zbog povećanog obima posla i porasta broja zaposlenih u novu poslovnu zgradu, koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara i nalazi se u centru srpske prestonice. “Cilj Ubisoft Beograd studija je da postane važna tačka na mapi istočnoevropskih tržišta zahvaljujući velikom broju profesionalaca iz različitih oblasti tehnologija, čija nam stručnost omogućava da napredujemo u industriji. Ovim preseljenjem želeli smo da obezbedimo neophodne uslove za budući rast, a cilj nam je da beogradski studio transformišemo u važnog igrača lokalne IT industrije i jednog od lidera u segmentu AAA igara u Srbiji”, izjavio je Sebastijan Delen, generalni direktor za Ubisoft Bukurešt, Ubisoft Kijev i Ubisoft Beograd.

Trenutni fokus kompanije je da značajno proširi programerski tim, zaposli više 3D modelara za umetnički sektor i proširi tim za razvoj i testiranje, kao i dodatno povećanje broja pozicija u svim sektorima, uključujući najnoviji sektor za umetnički i dizajn igara i nivoa (Art, Game & Level  Design) i sektor za razvoj i testiranje.

Od otvaranja studija u Beogradu, tim je radio na različitim projektima kao što su PC verzija Ghost Recon Wildlands, Player versus Player Ghost War mode za Ghost Recon Wildlands, Steep: Road to the Olympics i nedavno lansirana The Crew 2 igra.

Kako je raditi u Ubisoft Beograd studiju

Prema onome što smo videli - pravo zadovoljstvo! Najmoderniji računari i oprema, narvno, odlični radni uslovi što se udobnosti i fleksibilnosti samog radnog vremena i načina rada tiče, ali i izuzetni uslovi u dodatnim aktivnostima na poslu. Studio u Beogradu ima svoju fitnes salu sa instruktorima, dobro opremljenu teretanu, najmodernija kupatila i tuševe, zajednički prostor za druženje i spremanje hrane, kutke za gejming sa svim konzolama za igre, prostor za odmor, a na vrhu zgrade je sjajna terasa sa neverovatnim pogledom na Beograd i reku.

Ubisoft Beograd je angažovao dizajnera, koji je bio zadužen da optimizuje funkcionalnost prostora i savršeno implementira kreativnu viziju kompanije u nove kancelarije. Unutrašnjost zgrade je istovremeno i rustična i moderna, a enterijer spaja neobavezno radno okruženje sa naprednom tehnologijom, naglašavajući kreativnu i radnu slobodu i opušten stil rada. Znamo da će mnogi to pozdraviti - Ubisoft Beograd je održao i ćirilicu, pa se izvorno srpsko pismo ne zanemaruje i obaveštenja i druge stvari ispisane su i ovim pismom.

Kompanija podržava Co-Dev način rada, koji se, kako su nam rekli, pokazao kao izuzetno dobar, zato što omogućava brzu i intenzivnu razmenu mišljenja, znanja i iskustva programera i drugih zaposlenih, što na kraju omogućava poboljšanje igara tako što više ljudi iz više apsekata ume da sagleda i problem i rešenje za njega. To doprinosi širenju pogleda na igre i iskustvo igranja, koje igre donose, što igraču omogućava da se bolje uživi u igru, a programerima otvara nove horizonte razvoja igara, o kojima sami, možda ne bi razmišljali. Co-Dev pristup poslu pomaže zaposlenima i da brže uče i da stiču životnija iskustva, koja mogu da šire dalje tokom novih poslova.

Beogradski studio se širi - Ubisoft vas čeka!

Svi programeri, dizajneri i umetnici, koji su spremni da rade na razvoju AAA svetski poznatih igara su dobrodošli, bez obzira na to da li su stručno usavršeni, sa formalnim (fakultetskim) ili neformalnim, lično stečenim obrazovanjem. Istina je, kako kažu u Ubisoft Beograd studiju, da fakultetski obrazovani zaposleni vide širu sliku svoje budućnosti na jednom ovakvom mestu i spremniji su za neke važne stvari i odluke, koje moraju da donesu tokom rada u ovakvim kompanijama, ali to ne znači da su oni, koji veruju u sebe, a nemaju fakultetsku diplomu diskriminisani po bilo kom osnovu.

Zaposleni u studiju imaju priliku da se stručno usavršavaju u dinamičnom okruženu stvaranja igara, što podrazumeva čestu komunikaciju sa glavnim programerima i dizajnerima AAA igara, da putuju, posebno u Ubisoft studija u okruženju i upoznajući nove ljude stiču nova iskustva i druže se.

Ovog puta srpski ogranak svetskog studija svoja vrata otvara i mnogim drugim talentovanim ljudima, ne samo programerima, uključujući umetnike svih profila, pa ako ste spremni da se upustite u zanimljivu i intenzivnu vožnju tokom razvoja svetskih hit AAA igara - javite se Ubisoft-u Beograd!

The Crew 2 Gameplay and Interview | UbiBlog | Ubisoft
Izvor: Ubisoft North America

Wildlands Documentary Trailer
Izvor: Ubisoft UK

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi