Najbolji gejmeri zaradili 11 miliona u TI7 finalu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji gejmeri zaradili 11 miliona u TI7 finalu!

Team Liquid osvojio skoro 11 miliona dolara, Kuroky je najbolji Dota 2 igrač ikada! Pogledajte detalje The International 17 finala…

  Izvor: Promo/Valve/TheInternational2017

Team Liquid je šampion Dota 2 The International 2017.

Ekipa je uradila nezamislivo!

Savladali su neverovatan niz jakih protivnika, vrativši se sa ivice ispadanja sa turnira, potom uzevši titulu! Osvojili su fantastičnih 10.827.000 dolara, od nagradnog fonda koji je dodirnuo 24.7 miliona ukupno - rekordna suma ikad skupljena u eSport takmičenju (i video igrama)!

Kuroky je najkompletniji Dota 2 igrač na planeti nakon uzimanja ove titule i prvi igrač čija lična zarada je premašila tri miliona dolara, samo kroz zaradu na ovaj način.

Nije loše za igranje video igara, šta mislite?

U velikom finalu turnira Team Liquid je pobedio Newbee sa 3:0 odigravši prvo finale The International takmičenja u kojem je neka ekipa pobedila ne prepustivši nijedan meč protivniku. Veliki kapiten Kuro je birao maestralno, ali igrači Team Liquida su igrali još bolje!

Pre početka finalne serije, sve je izgledalo izgubljeno za Team Liquid. Gubili su u finalu loser’s bracket od ekipe LFY 1:0 i nisu imali prostora za grešku. Iako su prvi meč izgubili posle teatralnih 50 minuta branjenja, našli su snage da se vrate i pobede 2:1.

Dota 2 Team Liquid wins TI7 with twitch and crowd
Izvor: Dokuwan.

Postoji toliko stvari za reći vezanih za ovaj poduhvat Team Liquida, kaže KlanRUR ekipa, koja je sve pratila uživo, ali najbitnije je reći da su svi njihovi igrači pokazali svoj puni potencijal. Team Liquid je konačno bio ona ekipa koju smo svi očekivali da bude. Matumbaman, koji je pronašao svoje mesto i pored superzvezdi u timu, Miracle, koji je zasijao možda i najjače od dolaska na scenu, apsolutno uništavajući treći meč sa Juggernautom, iako je igrao na pobedu, a ne za sebe ili MindControl, koji nije pokazao ni trunku krize, za koju smo mislili da ga muči samo nekoliko dana pre toga.

GH je posebna priča! Čovek je vratio Team Liquidu i sinergiju i pozitivnu energiju! Koji drugi igrač može da vas izvadi iz ekstremno napete situacije i iz kandži smrti, a dok to čini da se smeje i šaljivo viče “iiii got youu” (IMAM TE). Definitivno je pokazao koliki je uticaj #4 igrača trenutno, a oduševio je i igrama koje je pokazao na Keeper of the Light-u.

Video igre od 2024. Olimpijski sport?

Kuroky! Znalo se i  pre turnira da Kurokiju fali samo titula sa #TI17 da bude najkompletniji igrač na planeti. Sad on to svakako i jeste. Kapiten je i suze pustio, jer je tek iz sedmog pokušaja uspeo da osvoji najveći globalni eSports turnir. Pre turnira je bio skoro milioner od igranja Dote 2 - sada je nesumnjivo BROJ JEDAN na svim eSports listama zarade.

 Team Liquid, TI7, The International Izvor: Promo/Valve/TheInternational2017

Gubitnici su u drugom planu, ali treba istaći da su kineske ekipe zaista, ali zaista, bile sjajne. Kupili su svojim modernim i pametnim partijama Kinezi fanove ove godine, ali to nije bilo dovoljno za titulu. Newbee je drugi, LFY treći, LGD četvrti, a IG peti, na zaista sjajnom turniru koji su kineski igrači odigrali. Ovo bi mogao biti nagoveštaj dodatnog jačanja njihove scene, čak iako je Team Liquid osvojio turnir, pitanje je hoće li ostatak sveta znati da odgovori.

Sve što ste upravo pročitali (verovatno i odgledali) čini Team Liquid apsolutnim prvakom po ukupnim zaradama od eSporta, premašivši 16 miliona dolara samo iz direktnih nagrada osvojenih na turniru.

Lepo je biti vrhunski gejmer! Zaista jeste…

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA