20 najboljih Mortal Kombat likova (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 najboljih Mortal Kombat likova (FOTO, VIDEO)

Sećamo se jedne od najjačih igara ikad! Uskačite, prisetite se i vi s nama omiljenih likova Mortal Kombata i javite nam koji su vaši!

  Izvor: Promo/NetherRealm Studios

Te 1992. godine kad se pojavio prvi deo franšize postao je najkontroverznija stvar gejminga i osnova za uspostavljanje ESRB Sistema za ocenjivanje igara, zbog količine nasilja, krvi i raznih gadosti, što se nije promenilo do dana današnjeg i najnovijeg Mortal Kombat XL nastavka.

Najbolja tabačina među igrama jeee... (ANKETA)

Mnogima je baš Mortal bio prvo iskustvo iz igraonice, kada su tamo početkom 90-ih ubacivali kertridž u SEGA konzolu i pokazivali svoje umeće klincima iz kraja u najboljoj tabačini ikada! U isto vreme su i prve urbane legende o igri  počele da se pojavljuju i okružuju ovaj naslov nekom misterijom, ali i da joj daju prepoznatljivi kultni status.

Pogledajte sve te MK likove - prepoznajete li ih?

Svako od nas je tad imao svog lika sa kojim bi naštrebao sve poteze i probao da bude najbolji na turnirima u malim zagušljivim prostorijama, a ni danas se mnogo toga nije promenilo - posle gomile nastavaka, stripova, filmova (od kojih je samo prvi vredan pomena), serija i knjiga.

Osvrnućemo se na neke od njih, od potpuno novih faca poput Cassie Cage ili Errona Black-a do apsolutnih favorita kroz godine postojanja.

Tako smo to nekad radili ;)
Izvor: Trae Tibbs

20. Ferra-Tor

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat X

Ovaj dvojac pomalo podseća na Master Blaster-a iz Mad Max-a, tipa mali pametni lik komanduje gromadom mišića i oboje izgledaju kao da su se oblačili u gvožđari. Došli su pomalo kao osveženje posle gomile nindži i robota. U igri su interesantan spoj sporog i brzog gde rmpalija bije polako ali jako, dok klinka skače sa njegovih leđa i vadi oči bodežom … mislim da to stvara dovoljnu sliku.

19. Shang Tsung

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat (prvi)

Čuveni Shang Tsung  i njegovo “Your soul is mine!”, čarobnjak koji može da se pretvori u bilo kog borca i da krade duše pobeđenih neprijatelja, jedan od originalnih 10  likova koji je pomalo falio u poslednjem nastavku. U filmu ga je glumio fantastični Cary-Hiroyuki Tagawa (kojega sada možete pogledati u prejakoj Amazonovoj seriji “The Man in the High Castle”).

18. Ermac

Prvo pojavljivanje: Ultimate Mortal Kombat 3

Lik koji je započeo mnoge urbane legende još u prvom delu, kada se u nekim slučajevima pojavljivao bug, gde Scorpionovo odelo postane crveno, što je bilo dovoljno da igrači stvore priču da postoji skriveni lik u igri i smišljaju razne moguće načine kako bi ga otključali. Kreatori igre, koje je to beskrajno zabavljalo, su se naravno pravili ludi sve dok ga nisu uveli u Ultimate MK3 kao fan service. On je od tada evoluirao u nekog faraona-mumiju-nindžu koji je sastavljen od duša poginulih ratnika beskrajnih pokorenih svetova koji ima moći telekineze i teleportacije.

17. Cassie Cage

Prvo pojavljivanje Mortal Kombat X

Ćerka Johnny-ja Cage-a i Sonye Blade, uspešno kombinuje stilove borbe svojih roditelja i dodaje neke nove i pomalo blesave momente u igru poput Selfie Fatalitija. I tako sada imamo celu porodicu u jednoj tabačini sto daje potpuno drugo značenje izrazu porodično nasilje.

16. Baraka

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 2

Jedan od najjezivijih likova ove igre, uzor za onaj kriminalni prikaz Deadpoola iz „X-men Origins: Wolverine“, sa sečivima koja mu izlaze iz ruku i predivnim osmehom koji samo majka može da voli. Ljubitelj je romantičnih šetnji po plaži, vađenja utrobe neprijateljima i Šabana Šaulića.

15. Goro

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

U prvom delu je bio Boss i razlog za mnoge polupane kontrolere, jer je od tog dela, i nakon, bio jedan od najiritantnijih likova da se igra protiv. Sa svoje 4 ruke nekim čudom i nije toliko unikatan jer postoje još dva lika na tu foru, sestra od tetke mu Shiva i tigrasti Kintaro. Nije toliko interesantan za igru jer je pomalo OP pa je zato tek na 15. mestu.

Kad bi Mortal Kombat oživeo (nije za one sa slabim stomakom):

Round 1 ... Fight!
Izvor: RackaRacka

14. Cyrax

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 3

Robot (zapravo kiborg, ali koga briga) koji neodoljivo podseća na žutog Predatora, je jedan od dva (tri) kul lika u robotskim odelima, gde je drugi u crvenoj boji i zove se Sector. Prvi baca mreže, bombe i teleportuje se a drugi lansira rakete i … pa isto se teleportuje, ali drugačije. Naravno kao i kod sve braće postoji rivalstvo, pa i između njih dvojice, gde je pozitivniji lik Cyrax te je on na listi - a Sector nyet.

13. Kano

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Pomalo zapostavljen lik sa laserskim okom koji baca noževe i vadi ljudska srca golim rukama, u filmu ga glumi gotivni Australijanac Trevor Goddard, gde kulira sa Gorom i preti Sonyi Blade koja ga posle prebije za sve pare. Lik se urola u loptu i lansira na protivnika, što zvuči fizički nemoguće ali je ipak prilično kul.

12. Erron Black

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat X

Verovatno najbolji novi lik u MK X, ovaj kauboj puca, bije, pije viski i proziva sve redom. Čak i Predatora ošuri metkom na kojem piše UGLY MOFO. Da, toliko je super da ga čak i moja žena voli igrati i konstantno me dere.

11. Liu Kang

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Manje-više ikona Mortal Kombata sa svojim vrištanjem, biciklom, i pretvaranjem u zmaja. Zašto je na 11. mestu? Zato što pomalo smara, jer je nepotkupljivi heroj, koji uvek neobjašnjivo izdominira mnogo interesantnije likove i zato što se smuva sa najboljom ribom. Al’ da zna da se pegla - zna. Takođe, liči na Jackie Chan-a što je kul, a i bio je zombi jedno vreme.

10. Kitana

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 2

Kada se prvi put pojavila mnogima se puls ubrzavao, najverovatnije zbog odežde joj, koju baš i nema, što i nije primereno njenim godinama kojih ima 10000, mada to i nije smetalo Liu Kang-u. Jedan od glavnih likova što se tiče priče (ova igra ima I priču!?!?!), princeza koju otme Shao Kahn, glavni zlikovac, i odgaji kao svoju kći, klonira je i zavede joj kevu, kojoj ispere mozak i natera je da bičuje  ljude kosom. Sve u svemu, prosečna porodična priča.

9. Sonya Blade

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Prva dama Mortala, koja od samog početka lovi Kano-a, i redovno briše pod sa njim. Američki je specijalac, partner je sa Jax-om i naposletku postaje žena Johnny-ju Cage-u sa kojim ima gore pomenutu Cassie.  Arhetip je ženskog badass-a u rangu sa Tanyom iz CnC serijala i Sarom Connor.

8. Smoke

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 2

Skriveni lik iz dvojke, u suštini je bio siva verzija Sub Zero-a i ekipe, ali sa kul dimnim moćima nestajanja koje je dobio kada su ga neki kultisti živog zapalili. Postoji i kiborg verzija njega sa najlakšim fatalitijem ikada (dođeš do kraja ekrana i stisneš dole) gde napuni ekran bombama i digne celu planetu u vazduh.

7. Noob Saibot

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 2

Dobio je ime kada su naopačke okrenuli prezimena kreatora MK-a, Ed Boon-a and John Tobias-a, još jedan skriveni lik, u početku je bio potpuno crn generični klon nindži, ali je posle prerastao u jednog od omiljenih likova zbog svojih moći koje su omogućavale njegovoj senci da sa njim u tandemu šiba protivnike. Naročito je surov njegov fatality iz MK 9 kada njih dvojica bukvalno raščereče protivnika.

6. Raiden

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Bog groma, zaštitnik Zemlje, u filmu ga je glumio Gorštak lično, jedan od najjačih likova serijala, sa svojim munjama, letenjem i teleportom od samog početka je ubijao boga (namig) u svima koji mu se suprotstave.

LEDENA Sonja - iz Rusije:

KOLD WAR Sonya Blade Specials X Ray.
Izvor: CraniumCode.

5. Reptile

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Skriveni lik iz prvog dela, gde je bio zeleni nindža, koji je posle prerastao u pravog reptila, sa svim reptilskim moćima poput nestajanja, pljuvanja kiseline i fatalitija gde odgrize glavu protivniku.

4. Johnny Cage

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Napravljen po uzoru na ŽanKlodVanDama (jedna reč) sa sve špagom i pesnicom u ‘porodično blago’. Bio je pomalo sprdnja na stereotipne akcione glumce iz tog doba, koji deli autograme i baca replike iz filmova ali se održao do danas delimično zato što je zveknuo Goro-a po familiji u filmu i privukao pažnju Sonyi te i dalje bije po ekranima širom sveta.

3. Mileena

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat 2

Likuša naizled ista kao Kitana samo u drugoj boji, koja je zapravo njen klon sa primesama Barakinog DNK tako da ima zubalo i ljubav prema ljudskom mesu i krvi poput tog ćelavog gospodina, dok spolja izgleda kao model Victoria’s Secreta. Životna želja joj je da ubije Kitanu i zauzme joj mesto, ali i da nađe dobrog zubara za male pare.

BONUS: Jer ste ga vi tražili!

KABAL

Prvo pojavljivanje: MK 3

Kad je Shao Kahn napao zemlju, on je bio jedan od retkih preživelih kojeg je Raiden izabrao da brani zemlju od zla, što je dovelo do toga da ga zlikovci ugaze i unakaze te je bio primoran da nosi masku sa respiratorom. Odlikuje ga vrlo interesantan playstyle - vitla pajserima, cirkularima i sečivima. Posebno je upečatljiv Fatality kad žrtvu poput cepanice navuče na taj gore navedeni cirkular nakon što ga složi kao kubik drva.

2. Sub Zero

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

Znači sad smo u top 2 i tu su Sub Zero I Scorpion, jer realno najjači su likovi, a i sa njima ide večito rivalstvo. Nekima je bolji jedan a nekima drugi, poput Crvene Zvezde i Partizana, Sene i Prosta, Coca-Cole i Pepsija. Elem, Sub Zero je pripadnik klana Lin Kuei i gospodar je leda kojeg obilato koristi u borbi, gde zaleđuje protivnike, baca zaleđene barice, radi klizenjake, nabada ledenicama i vadi kičme protivnicima. ‘Kul’ je lik, ali je ipak broj dva u poređenju sa zaštitnim licem Mortal Kombata.

1. Scorpion

Prvo pojavljivanje: Mortal Kombat

GET OVER HERE” Harpun se zabija u lika, privlači ga Scorpionu koji ga zatim pali vatrom podzemlja, lansira ga aperkatom u vazduh, dočekuje pesnicom dok izleće sa suprotne strane ekrana i finišira fatalitijem gde pokazuje svoju Ghost Rider lobanju iz koje riga plamen na svoju žrtvu. Zvao se Hanzo Hasashi i bio je najbolji ratnik Shirai Ryu-a, kada ga je mučki ubio Sub Zero. Sada se vratio kao paklena utvara radi osvete. Najpoznatiji lik franšize, sa bogatom pričom, odličnim potezima i izuzetnim fatalitijima. Iz nekog suludog razloga ga u filmu pobeđuje Johnny Cage.

Koga biste vi dodali na listu, ko vam je omiljeni lik?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Mortal Kombat X: Kombat Pack 2 ALL Fatalities (Triborg, Leatherface, Alien and Bo' Rai Cho).
Izvor: BruskPoetProductions.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi