Igra sa najboljom grafikom (verovatno IKAD) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra sa najboljom grafikom (verovatno IKAD)

Svako isticanje neke negativne strane igre zapravo bi bilo “traženje dlake u jajetu, pročitajte i zašto!

 Izvor: Square Enix/Microsoft.

Razočarani PC igrači koji su morali da čekaju skoro pola godine da bi upravljali novom Larom Kroft doživeli su delimičnu satisfakciju kroz činjenicu da je Crystal Dynamics odlučio da dodatno unapredi PC varijantu, u grafičkom smislu, kroz saradnju sa kompanijom nVidia.

I, odradili su vraški dobar posao!

To je nešto što bi trebalo odmah raščistiti, pre udubljivanja u druge segmente ovog ostvarenja. Grafika je izuzetna, animacije likova takođe, okruženje, teksture, specijalni efekti… Prosto je neverovatno pomisliti da se radi o renderingu, a ne o stvarnim snimcima glumaca “u akciji”. Odnosno, nama, upućenima u svet video igara jasno je da je rendering, ali smo prilično sigurni da bi se svi drugi, manje zainteresovani za gaming, opredelili za opciju “stvarni video snimak” kada bismo ih pitali šta je ono što gledaju na ekranu ispred njih.

Bez imalo sumnje, Rise of the Tomb Raider je jedna od igara sa najboljim vizuelnim prikazom koje smo videli u proteklom periodu, a možda i ikada.

KlanRUR, www.klanrur.rs

Godina 2013. donela je dugo očekivani reboot franšize koji su igrači pozdravili. Ne bez kritika doduše. “Tomb Raider” skoro da nije imao nikakave grobnice za istraživanje, a nekima je smetalo i to što je Lara isuviše mlada, neiskusna devojčica, a ne ubojita heroina koju znamo iz prethodnih delova franšize. Obe ove ostvari Crystal Dynamics ispravio je u Rise of the Tomb Raider - grobnice su se vratile, a i Lara, opasnija nego ikad. Da, moguće je šunjati se pored protivnika ili ih eliminisati iz daljine, ali skok sa zgrade uz finalan udarac nožem? To je ono što smo čekali!

Igra ne poseduje multiplayer, što je pohvalno imajući u vidu da su prethodne iteracije bile slabog kvaliteta, a i bez prevelike poente u ovom stilu igara. Zbog toga su sva sredstva upotrebljena za singleplayer i to je bila još jedna dobra odluka. Ne čudi da je zbog toga i ekipa koja je stvarala priču ovog dela igre dobila brojna priznanja za svoj rad. Da, u početku ćete morati da prođete seriju međuscena u kojima vas igra upoznaje sa tim šta je sve sposobna da uradi i da, prečesto će Lara za dlaku izbeći smrt, ali sve drugo urađeno je sa smislom, zanimljivo i neizvesno do samog kraja.

Rise of the Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider
Izvor: Play.co.rs

Veoma interesantan segment igre su i pozadinske priče protivnika, kao i ukupnog pozadine likova u igri. Nije čest slučaj da i protivnici imaju razrađenu pozadinsku priču, motive zbog kojih rade to što rade i neki vid opravdanja zbog čega su oni upravo glavni negativci. Naravno, izuzev neopisive želje da ubijaju ljude i da zarade veliku količinu novca. Fanovi serijala možda će pronaći poneku rupu u onome što Rise of the Tomb Raider donosi, ali će svi ostali biti više nego zadovoljni, doduše, ne na previše duge staze. U slučaju da se odlučite samo za glavnu priču, nova Lara nudi samo 12-13 sati gameplaya.

Istini za volju, u igri postoji veliki broj zadataka sa strane koje možete obavljati i dobijati sjajne bonuse, čime se igranje produžava, bolje reći duplira pa čak biva veće i do tri puta u zavisnosti od vašeg igračkog stila.

Odlična cena za sve verzije!

Rise of the Tomb Raider možete da igrate na PC-ju kupovinom fizičke kopije igre na DVD-u, ako je preuzmete sa Steam servisa ili je kupite preko Windows 10 prodavnice. Xbox verzija je, takođe dostupna kao fizička kopija, a tu je i kolekcionarsko izdanje igre. Kupovinu i razgledanje možete obaviti OVDE.

Rise of the Tomb Raider pored povećanog broja grobnica i svega onoga što ljubitelji serijala vole, donosi i smanjenu količinu direktnog napucavanja sa protivnicima, što je takođe bila jedna od zamerki igrača. A naša je upućena pre svega finalnoj borbi u igri - suviše je laka i suviše kratko traje.

Rise of the Tomb Raider je prvi veliki hit koji smo dobili u 2016 godini kojem se malo šta može zameriti.

Svako isticanje neke negativne strane igre zapravo bi bilo “traženje dlake u jajetu”. U slučaju da volite dobar narativ, atmosferu, priču, lepo razrađene likove i želite da se divite sjajnoj grafici, ne tražite dalje.

Review kopiju igre obezbedio distributer ComputerLand, review realizovao KlanRUR portal, koji možete posetiti na OVOM linku. Osim ovde, o igrama čitajte na gejmerskom sajtu PLAY.co.rs i partite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Rise of The Tomb Raider - PC vs Xbox One [graphics comparison].
Izvor: Play! Zine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi