Koja je najbolja trkačka igra svih vremena? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja je najbolja trkačka igra svih vremena?

Prisetite se u kojim igrama gume najbolje škripe i oslikavaju asfalt, gde automobili najbolje "ležu" u krivinu i pomozite nam u izboru najbolje trkačke igre!

 Izvor: SMARTLife / Electronic Arts

Pogledajte naše predloge i glasajte za svog favorita među najluđim vožnjama do sada na PC-ju i konzolama. Pre nego što glasate još jednom ćemo vas podsetiti na svaku od igara i ukratko je predstaviti. Naših 12 predloga, ukoliko smo nekoga nepravedno izostavili slobodno možete dopuniti u komentarima ili na Facebook MobIT stranici!

Need for Speed

Trkački serijal NFS stigao je do nas 1994. godine i do sada se prodao u preko 140 miliona kopija! Izdaje ga Electronic Arts, a "proizvodilo" ga je nekoliko razvojnih studija. Poslednjih nekoliko naslova prosto "prži", a prošlogodišnji nastavak - Rivals - ide prilično dobro i dobio je dobre kritike.

Grid/Grid 2
Igra je objavljena 2008. godine, ali je sa nastavkom Grid 2 dobila na većoj popularnosti. Zbog specifične mešavine arkadne igre i simulacije vožnje po čitavom svetu Grid i nastavak su i dalje popularni i dobili odlične kritike igrača i stručnjaka.

Forza Motorsport
Ekskluziva Xbox sistema pojavila se tokom 2005. godine, a danas ima preko 230 automobila u bazi, raspoređenih u devet klasa, nazvanih D, C, B, A, S i R (podklase GT, GTS i P1). Trenutno aktuelan naslov Forza Motorsport 5 je "razbio" i kod kritike i kod igrača, a igra ima mod za jednog i više (onlajn) igrača.

Mario Kart
Simpatični minijaturni čovečuljci, životinje, vile i druga izmišljena bića brzo su osvojila srca i prste igrača Nintendo i Gameboy konzola odmah nakon premijere Super Mario Kart igre, koja je bila 1992. godine. Trenutno se polira Mario Kart 8, smešten u svemir, koji će se pojaviti tokom ove godine.

Gran Turismo
Jedna od ekskluziva Sony sistema ujedno je i jedna od najprodavanijih igara za PlayStation. Prva verzija razvijana je skoro pet godina i objavljena je 1997. godine u Americi, a u Evropi i Japanu se pojavila par mesecci kasnije. Poslednji naslov, Gran Turismo 6, izdat je u decembru prošle godine, ali je primljen nekako mlako. Uglavnom je dobio sedmice i "onako" komentare i kritike i igrača.

Real Racing
Jedna od retkih mobilnih igara, originalno stvaranih za mobilne telefone i tablete, svojim kvalitetom uspela je da se nametne igračima u pokretu na iOS iPhone i iPad platformama u standardnom i HD kvalitetu. Posebno prilagođene kontrole i odlične vizuelno-grafičke karakteristike i danas joj donose nove igrače. Dostupna je za Android platformu, takođe.

WRC
Originalno se pojavila pod imenom World Rally Championship 2001. godine, uglavnom za PlayStation i druge Sony platforme, a 2010. godine oživljava kao WRC naslov i stiže i na Xbox, iOS i Android sisteme. U oktobru 2013. stigao je WRC 4, ali je igra ocenjena samo sa "fer" i od strane igrača i od strane kritike.

ToCA Race Driver
Pre nego što smo upoznali Grid i Grid 2 postojao je TOCA serijal trkačkih igara, koji je započeo svoje putovanje još 1997. godine. Zbog svega što je doneo i zbog toga što je izrastao u uspešnu "inkarnaciju" mislimo da mu je mesto među predlozima za najbolju igru ovog žanra.

F1
Formula One je jedan od retkih kvalitetnih naslova, koji može da se nosi sa ovakvim trkačkim biserima u svetu gejminga, iako bi trebalo da je upravo suprotno zbog imena i same igre. Uz to ovo je i jedina igra koju je Formula 1 licencirala kao verodostojnu igru najbržeg cirkusa na svetu.

Test Drive
Originalno je igra objavljena pod tim imenom 1987. godine. Serijal je sa manje ili više uspeha uglavnom nalazio put do igrača, ali je tokom poslednjih par godina izgubio na popularnosti. Naslov Test Drive: Ferrari Racing Legends dobio je tek prosečne ocene i slabe kritike, a naslov pre njega bio je još gori.

Driver
Trkačka igra u kojoj je potrebno rešavati misije krenula je prilično žestoko već od samog starta, kada je izdata 1999. godine za PlayStation. U međuvremenu se igra u različitim naslovima proširila na sve sisteme, a poslednji je izdat za 3DS Nintendo konzolu pod nazivom Driver: Renegade 3D i dobio je sramotno nisku ocenu - 3.5!

Colin McRae Rally
Danas je ovaj serijal poznat kao Dirt, a iza njega stoji Codemasters, koji je stao i iza F1 serijala trkačkih igara. Poslednjih šest godina popularna igra izlazi pod naslovom Dirt, a pojavila se 1998. godine. Poslednji naslov Dirt: Showdown ocenjen je osmicama i devetkama na većini gejmerskih portala, a dostupan je i za igranje na mobilnim platformama.

A sada, neka protivnik "pojede prašinu" jer, samo jedna igra može biti najboljia! Da vas čujemo, izaberite pobednika!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi