Verovali ili ne

Ramzan Kadirov provozao Cybertruck: Na njega montirao mitraljez i pozvao Ilona Maska da poseti Čečeniju (video)

Autor Ilija Baošić

"Izražavam iskrenu zahvalnost Ilonu Masku", kaže Kadirov.

Izvor: Telegram

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je u subotu video snimak u kom se vidi kako vozi Tesla Cybertruck sa mitraljezom montiranim na vozilu. U videu je rekao da planira da električni automobil pošalje u Ukrajinu.

Interesantno je da se Kadirov zahvalio Ilonu Masku, ali i da tvrdi da mu je Cybertruck poslao lično prvi čovek kompanije Tesla, kojeg je nazvao "najvećim genijem savremenog doba" i pozvao da poseti Čečeniju.

"Dobili smo Cybertruck od cenjenog Ilona Maska. Sa zadovoljstvom sam ga lično isprobao", napisao je Kadirov, koji nije krio oduševljenje ovim električnim četvorotočkašem. "Neuništiva i brza zver. Veoma agilan automobil koji razvija impresivne brzine i gazi prepreke. Zaista udoban automobil".

Izvor: Telegram

U svom prepoznatljivom stilu, Ramzan Kadirov je na Cybertruck montirao mitraljez i tvrdi da će vozilo uskoro biti poslato u Ukrajinu: "Cybertruck će uskoro biti poslat u ratnu zonu, gde će biti korišćen u odgovarajućim uslovima. Uveren sam da će ova zver biti od velike koristi našim vojnicima".

Cybertruck nije jedini proizvod Ilona Maska koji se našao u Ukrajini. Njegov Starlink satelitski internet koristile su i ukrajinske i ruske snage od 2022. godine. Ipak, Mask je prethodno izjavio da ne želi da se Starlink sistem koristi za ratna dejstva.