Rešenje

Parkiranje više nikada neće biti problem zahvaljujući novoj Hyundai tehnologiji

Imate problem sa parkiranjem? Rešenje je Hyundai Mobis e-Corner System.

Izvor: Hyundai Mobis

Koliko puta vam se desilo da nađete slobodno parking mesto, a da od njega odustanete jer smatrate da nema dovoljno mesta? Koliko puta su se drugi automobili parkirali preblizu i blokirali vam izlazak? Sa ovim problemima se susreću i najiskusniji vozači, pa čak i ako ne spadate u ovu grupu, Hyundai je upravo predstavio novu tehnologiju, e-Corner System, koju će nesumnjivo koristiti svi prilikom parkiranja, nezavisno od iskustva.

Kako bi demonstrirao budućnost mobilnosti, Hyundai je opremio prototip Hyndai Ioniq 5 modela novim e-Corner System-om. Ovo je automobilu dalo sposobnost da okrene točkove za 90 stepeni, kao i da jednostavno izvrši paralelno parkiranje, bez previše pokreta i muke, poput krabe.

Naravno, okrenuti točkove 90 stepeni nije sve što e-Corner System može. U njega su takođe implementirane funkcije poput "zero turn" tehnologije, koja rotiranjem točkova omogućava okretanje automobila za 360 stepeni - u mestu!

Tu je i funkcija koja se naziva "diagonal driving", odnosno dijagonalna vožnja, pomoću koje se sva četiri točka rotiraju za 45 stepeni kako bi se automobil kretao dijagonalno u situacijama kada je takav manevar potreban.

Ne treba zaboraviti ni "pivot turn" funkciju, koja vozaču dozvoljava da izabere bilo koju tačku na centralnoj osi oko koje će se vozilo okretati - poput crtanja kruga pomoću šestara.

Nažalost, još uvek nije poznato kada će se ova tehnologija naći u Hyundai vozilima, ali ne sumnjamo da će je mnogi iskopirati, te je moguće da u bliskoj budućnosti vidimo vozila sa daleko većom sposobnošću za manevrisanje u skučenom prostoru.

Pogledajte e-Corner System na delu:

Hyundai Mobis e-Corner System
Izvor: HYUNDAI MOBIS I 현대모비스