NOVA PLATFORMA ZA PAMETNE AUTOMOBILE: Ovaj softver buduća vozila činiće bezbednijim i lepšim okruženjem za vožnju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA PLATFORMA ZA PAMETNE AUTOMOBILE: Ovaj softver buduća vozila činiće bezbednijim i lepšim okruženjem za vožnju

Saradnja koja može da učini mnogo toga za industriju automobila.

  Izvor: SmartLife / BOSCH

Bosch se udružuje sa kompanijom Microsoft radi razvoja softverske platforme za jednostavno povezivanje automobila sa cloud uslugama.

Ova saradnja ima za cilj da pojednostavi i ubrza razvoj i primenu softvera za vozila tokom čitavog životnog veka automobila, a sve u skladu sa standardima kvaliteta u automobilskoj industriji.

Možda će vas zanimati:

Nova platforma će biti zasnovana na cloud servisu Microsoft Azure koji obuhvata softverske module kompanije Bosch, te će omogućiti razvoj i preuzimanje softvera na upravljačke jedinice i računare vozila. Fokus ove saradnje će biti i na razvijanju alata za povećanu efikasnost u procesu razvijanja softvera. Na taj način će se podstaći inovacija, ali će se i smanjiti troškovi razvoja za softver vozila.

Vozači mogu da očekuju brži pristup novim funkcijama i digitalnim uslugama.

Beograd kao centar za razvoj Bosch inovativnih softverskih rešenja za automobilsku industriju

Inženjeri odeljenja Bosch SoftTec u Beogradu aktivno učestvuju u razvoju softverskih rešenja za potrebe auto industrije. Radi se o projektima koji se odnose na napredne sisteme za asistiranje vozaču, integraciju mobilnih uređaja sa vozilom, kao i razvoj servisa baziranih na cloud-infrastrukturi.

Kako softver igra sve značajniju ulogu u budućim generacijama vozila, novi trendovi kao što su elektromobilnost, autonomna vožnja i druge moderne usluge mobilnosti, ne bi bili mogući bez njega! Zbog toga će biti potrebne učestalija ažuriranja i nadogradnje u budućnosti. Treba istaći da strogi zahtevi u pogledu bezbednosti tokom čitavog upotrebnog veka vozila čine bežična ažuriranja softvera i digitalne usluge za automobile veoma složenim.

Toj situaciji ne pomaže ni raznolik spektar različitih serija i modela, naprotiv celu stvar čini još zahtevnijom. Tu na scenu stupa Bosch koji odlično poznaje električne i elektronske sisteme, upravljačke jedinice i računare u vozilima, što je neophodno za bežična ažuriranja vozila. Pored svoje stručnosti, oni će svojim proizvodima na bazi softvera i programerskim alatima za automobile dodatno doprineti ovoj saradnji.

To između ostalog obuhvata osnovni softver, middlware softver za računare i upravljačke jedinice u vozilima, kao i module softvera na bazi cloud sistema, za bežično ažuriranje kompletnih voznih parkova. Sa već unapred integrisanom platformom će znatno smanjiti složenost bežičnih ažuriranja koja pomažu softveru vozila da uvek bude ažuriran, a sve zahvaljujući činjenici da će se softverski sistemi vozila i cloud-a besprekorno uklapati.

Ove dve kompanije planiraju i da obogate postojoće programerske alatke koje će omogućiti proizvođačima automobila i dobavljačima, da pojednostave i ubrzaju razvoj sopstvenog procesa, dok se istovremeno prilagođavaju jedinstvenim izazovima u automobilskoj industriji. Zbog toga će koristiti GitHub, kompletno integrisanu platformu za kompanije, a svi važni delovi nove softverske platforme će na njoj imati otvoreni kod kako bi se podstaklo ponovno korišćenje i razmena najboljih praksi u čitavoj industriji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA