POCO X3 Pro

PREPORUKA ZA TELEFON DO 250 EVRA: Verovatno najbolja kupovina u ovoj cenovnoj klasi

Ako je budžet ograničen na do 250 evra, onda je ovo model koji ne smete izostaviti iz razmatranja!

Izvor: SmartLife / POCO

Kad se kupuje nov telefon vaga se svaka stvar - pre svega cena, a onda i njegove funkcije, dizajn i njegova dugotrajnost ne samo u smislu hardvera, nego i softvera.

Za Android korisnike koji su ograničeni budžetom do 250 evra stvari su vrlo povoljne, srećom, jer postoji jedan od brendova koji zaista nudi više za manje para.

POCO je stigao u Srbiju i zvanično tokom ove godine, koju završava velikom akcijom Pokloni mi POCO tokom koje je model POCO X3 Pro snižen za do 6.000 dinara, pa cena povoljnijeg modela sa 6 GB RAM i 128 GB memorije iznosi oko 242 evra.

U ponudi je i POCO X3 Pro 8+256 GB memorije, čija je cena snižena na 280 evra.

Šta to sve dobijam sa POCO X3 Pro

Za taj novac POCO X3 Pro verovatno nudi najviše trenutno na tržištu u oba izdanja, a to podrazumeva:

  • Snapdragon 860 čipset
  • Brza radna i korisnička memorija
  • Osvežavanje ekrana od 120 Hz i
  • Brzo punjenje do 33 vata.

Novajlija POCO X3 Pro X3 izgleda kao i nešto ranije predstavljen POCO X3 model sa prepoznatljivim rasporedom kamera u obliku latiničnog slova X, a najveća razlika je Snapdragon 860 čipset.

To je dodatno unapređena Snapdragon 855+ verzija, koja i dalje ima osam procesorskih jezgara i Adreno 640 grafiku, a proces proizvodnje ostaje na sedam nanometara.

Spreda je 6.67” LCD ekran Full HD+ rezolucije u čijem je centru pri vrhu kamera rezolucije 20 MPx (optika f/2,2), dok mu je brzina osvežavanja sadržaja sada 120 Hz, a u zonama dodira se podiže do 240 Hz - ovo je važno za igranje igara, posebno naslova u kojima je potrebna brza reakcija i dobar odziv na kontrole. Kontrast je 1.500:1, jačina osvetljenja do 450 nita, a zaštita ekrana je Gorilla Glass 6. Pravo iznenađenje je i HDR10 podrška, što znači da će filmovi i serije na ovom telefonu izgledati sjajno!

Kamera je sastavljena od četiri sočiva. Glavno rezolucije 48 MPx, čiji je senzor veličine 1/2“, a optika f/1,8 i drugo ultraširokougaono rezolucije 8 MPx sa poljem pregleda od 119 stepeni. Tu su još dva sočiva, jedno makro i jedno kao podrška pri slikanju portreta i proračunu kadra, oba rezolucije dva megapiksela.

POCO X3 Pro ima IP53 zaštitu od vode i prašine

Baterija je kapaciteta 5.160 mAh i puni se brzinom od 33 vata, a takav punjač je POCO stavio u kutiju sa telefonom. LiquidCool Technology 1.0 Plus je novi način hlađenja baterije i odvođenja toplote, koji podrazumeva nekoliko slojeva grafita unutar kućišta i bakarnu cev, čija je površina značajno uvećana.

Telefon ima stereo zvučnike, 3,5 mm ulaz za slušalice i podržava NFC za mobilno plaćanje i beskontaktno prijavljivanje (tagovanje), IR vezu, Bluetooth v5.0, Wi-Fi 6, Dual SIM i 4G sa VoLTE uslugom, kao i GPS (A-GPS, GLONASS, Beidou, Galileo). Unutra je MIUI 12 okruženje podignuto na Android 11 bazi, a korisniku je na raspolaganju memorijski kapacitet od 6 GB RAM + 128 GB memorije i 8 GB RAM + 256 GB memorije (u oba slučaja LPDDR4X + UFS 3.1 memorija).

Gde i do kada da kupim POCO X3 Pro

Cena POCO X3 Pro u pomenutim konfiguracijama košta 242 i 280 evra do 9. januara, do kada traje Pokloni mi POCO akcija ili do isteka zaliha raspoloživih telefona. Akcija je aktivna I kod svih ovlašćenih POCO dobavljača - POCO prodavnica, Mi prodavnice, Gigatron, Tehnomanija, WinWin, Tehnomedia i CTshop.

Obradujte sebe ili svoje najdraže najaktuelnijim modelima telefona po jedinstvenim cenama, jer praznična čarolija stiže i u vaš dom uz POCO.

POCO je dostupan i online, kao i kod operatora o čijoj ponudi smo, takođe nedavno pisali.

POCO X3 Pro Unboxing VIDEO
Izvor: POCO Global
POCO X3 Pro rastavljanje VIDEO
Izvor: POCO Global

/PROMO VIDEO/