KORONA u Srbiji ubrzala digitalizaciju za pet godina unapred | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORONA u Srbiji ubrzala digitalizaciju za pet godina unapred

Imperativ za Srbiju mora biti nastavak ubrzane digitalizacije.

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pandemija je pogurala i ubrzala digitalnu transformaciju kompanija, koje su, suočivši se sa izazovima u novim okolnostima, na ovom planu za nekoliko meseci preskočile pet godina, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i poručuje da imperativ mora biti nastavak ubrzane digitalizacije.

"Mi već danas, zahvaljujući globalnoj zdravstvenoj krizi, kada je reč o digitalnom poslovanju živimo i radimo kao da je 2025. godina. Naš imperativ mora da bude dalje jačanje digitalnih servisa i platformi posebno onih posvećenih malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima", rekao je Čadež na video sednici Odbora za jedinstveno tržište Evrokomore (Eurochambres).

Možda će vas zanimati:

"Da bi se trend ubrzane digitalizacije nastavio, kompanijama će biti potrebna naša pomoć, a opstanak i dalji razvoj komora zavisiće koliko uspešno svojim servisima budemo odgovorili potrebama svojih članica, podrškom u konkretnim poslovima ali i angažovanjem na zaokruživanju propisa i pojednostavljivanju birokratskih procedura", ukazao je Čadež, kaže se u saopštenju PKS.

Podseća da je uspešna realizacija zajedničkih projekata u okviru Evrokomore, posvećenih digitalizaciji, kao što je Digipilot, pokazala da su redovni sektorski i ekspertski sastanci najbrži i najefikasniji način da se dođe do konkretnih rešenja potrebnih privredi.

Ističući da je većina privrednih komora digitalizovala svoje servise, predsednik PKS je predložio da se u junu organizuje okrugli sto posvećen razvoju novih digitalnih usluga i platformi sa ciljem da se razmene iskustva i kreiraju nova rešenja koja će pomoći kompanijama da razvijaju svoje biznise, nastave ili počnu digitalnu transformaciju.

Na sastanku Odbora za jedinstveno tržište Evrokomore usvojen je Predlog razvoja digitalnih usluga, koji se fokusira na edukaciju i obuke za kompanije, kako bi uspešno digitalizovale poslovanje, smanjenje birokratije kroz jačanje onlajn servisa, osnivanje inovativnih habova, kao i IT bezbednost.

Učesnici sastanka, predstavnici Evrokomore i Evropske komisije, saglasni su da je pandemija Covid-19 pred velike izazove stavila celu EU, evropsku ekonomiju i jedinstveno tržište koje, kako su istakli, treba da bude u fokusu i nakon krize, rasterećeno od previše administracije, zaključuje se u saopštenju PKS.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA