Uhvatite ih sve

Pretvorite bilo koga u Pokemona pomoću veštačke inteligencije

Autor Ilija Baošić

Sve što je potrebno jeste da unesete ime ili kratak opis, a veštačka inteligencija će odraditi ostatak posla.

Izvor: Unsplash

Želite da napravite svog Pokemona? Imamo pravu stvar za vas. Zabavna alatka pod nazivom Text-to-Pokemon omogućava vam da unesete bilo koje ime ili opis, kako bi veštačka inteligencija vašu zamisao pretvorila u crtež.

Rezultati nisu uvek besprekorni, ali je ovaj model svakako zabavan za korišćenje. Možete pokušati da ukucate imena poznatih ličnosti ili političara, a možete i da na engleskom opišete kakvog Pokemona želite (npr. "dog with wings on fire").

Model je delo istraživača mašinskog učenja Džastina Pinknija, a zapravo je prilagođena verzija AI generatora pod nazivom Stable Diffusion. Dok su rivalski programi, poput DALL-E 2 i Midjourney, dostupni samo određenim korisnicima, Stable Diffusion je otvorenog koda, što znači da svako može da se igra njime i prilagođava ga po želji.

"Stable Diffusion je odličan generalistički model, ali dobijanje određenog stila izlaza je prilično teško", kaže Pinkni, koji je ipak uspeo da podesi Stable Diffusion da izbacije rezultate u stilu Pokemona pomoću velikog skupa podataka na kom ga je trenirao.

Ukoliko i vi želite da napravite svog Pokemona, dovoljno je samo da posetite ovaj link i napravite nalog kako biste mogli da počnete. Jedino vas savetujemo da iz padajuće liste "num_outputs" izaberete da vam model izbacuje po četiri slike, a ne jednu.

Pogledajte neke od rezultata koje smo mi dobili i javite nam u komentarima da li ste ih sve prepoznali: