Samsung insistira da Galaxy Fold i Flip koriste ultratanko staklo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung insistira da Galaxy Fold i Flip koriste ultratanko staklo

Autor Marko Čavić

Pogledajte kako nastaju ekrani za Samsung Galaxy Flip i Galaxy Fold sklopive telefone.

 Samsung Galaxy Z Flip4 Uživo Slike 13.jpg Izvor: Smartlife

Galaxy sklopivi pametni telefoni ponovo podsećaju na ono što je nekad bilo tako kul, a danas je moguće zahvaljujući savitljivim ekranima.

Kompanija Samsung je stvorila ovu novu kategoriju ekrana pretvarajući u stvarnost ono što je do juče gotovo bilo nezamislivo, a sve to kroz inovativne tehnologije i sofisticirane, visokoprecizne proizvodne procese.

Možda će vas zanimati

Naime, ključni element Samsung sklopivih uređaja je "ultra tanko staklo", zaštićen materijal koji se može sklopiti stotinama hiljada puta, a da pritom zadrži svoju izdržljivost i snagu.

I dalje smatramo da je u ekranima Samsung Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip smartfona najmanje pravog stakla, kojeg tu verovatno ima u tragovima (o čemu kompanija Samsung vrlo nerado govori), a da je ekran sačinjen od različitih slojeva folija i drugih kompozita, koji ekranu daju preko potrebnu savitljivost (ovo je jedini logičan zaključak, jer je tradicionalno staklo i dalje krto i ne savija se, a na plastičnim ili folijama-kompozitima još uvek čak i na Samsung telefonima ostaju tragovi udubljenja od noktiju i vrlo brzo se oštećuje grebanjem, što je odlika upravo folije ili meke plastike, ali ne i stakla).

Pošto popularnost sklopivih uređaja brzo raste, Samsung usavršava proizvodnju materijala za ekran kako bi potrošačima isporučio više sklopivih uređaja i ove tehnologije su dostupne i drugim proizvođačima telefona, koji žele da ih koriste.

U ovom videu pogledajte nekoliko ključnih koraka u stvaranju ultra tankog stakla, uključujući kako Samsung seče, oblikuje i polira svaki komad za maksimalnu izdržljivost, kako bi se obezbedio samo najkvalitetniji finalni proizvod. Koraci uključuju ispitivanje na 200.000 i više zatvaranja/otvaranja, posebnu termičku i hemijsku obradu i čišćenje izuzetno tankih listića od neravnina, koje su neotporne na stres prilikom savijanja.

Kako navodi proizvođač ultratanko staklo je debelo kao trećina prosečne ljudske vlasi kose, a tako tanko prolazi niz proizvodnih procesa, uključujući dodatno poliranje i glačanje.

Šta vi mislite o savitljivim ekranima?

Anketa

Da li ćete kupiti novi Galaxy Z telefon?

 • Neću!

  56.18% (527)

 • Da, kad cena padne.

  25.05% (235)

 • Da, Galaxy Z Flip4!

  9.59% (90)

 • Da, Galaxy Z Fold4!

  9.17% (86)

Da li ćete kupiti novi Galaxy Z telefon?

Rezultati
Kako nastaje savitljivi ekran za Samsung telefone VIDEO
Izvor: Samsung

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA