6G dobija obrise i spojiće senzore, holograme, realnost i virtuelni svet, ali to je samo početak | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6G dobija obrise i spojiće senzore, holograme, realnost i virtuelni svet, ali to je samo početak

Autor Marko Čavić

Mreža 6G povezaće stotine miliona uređaja u sistem nove generacije nakon 2030. godine.

 vivo objavljuje treći 6G izveštaj o uslugama, mogućnostima i naprednim tehnologijama koje obećavaju.jpeg Izvor: VIVO

6G usluge zahtevaju potpuno nov dizajn arhitekture sistema, omogućavajući uzajamno približavanje digitalnog i fizičkog sveta i oblikujući našu budućnost.   

Predviđa se da će 6G omogućiti napredne komunikacione, informacione i konvergentne kompjuterske usluge, spajajući komunikaciju, obradu podataka i sisteme senzora u jedan sistem.

Možda će vas zanimati

Integrisana 6G mreža ne samo da će povezati ljude sa ljudima, već će povezati i ljude sa mašinama i mašine sa mašinama, pomažući u stvaranju potpuno novog digitalnog sveta. Može se očekivati da će stotine milijardi uređaja biti povezano do 2030. godine.

Institut za istraživanje komunikacija kompanije vivo objavio je treći izveštaj o 6G tehnologiji pod nazivom Izgradnja slobodno povezanog fizičkog i digitalno integrisanog sveta: 6G usluge, mogućnosti i napredne tehnologije koje obećavaju.

Izveštaj istražuje 6G okvire i tehnologije koje obećavaju, za koje stručnjaci kompanije vivo veruju da će oblikovati živote ljudi nakon 2030. godine.

6G će proširiti osnovne telekomunikacione usluge kako bi se podržala potpuno novi doživljaji, poput sveobuhvatne, međusobno pomešane stvarne, holografske i multi-senzorne komunikacije. Usluge povezivanja 6G mobilnih podataka će nastaviti da se poboljšavaju u pogledu kapaciteta, brzine prenosa podataka, smanjenja latencije, pouzdanosti i mnogih drugih aspekata i stoga će biti unapređena nekoliko puta ili i više u poređenju sa 5G.

Nove mrežne funkcije će biti predstavljane kao podrška 6G uslugama. Budući da će 6G međusobno povezati mobilne mreže i obradu podataka, te dovesti do interakcije podataka između domena i izvorne AI mreže, očigledno je da ova mreža zahteva potpuno novi dizajn arhitekture sistema.

 vivo centrala istraživanje i razvoj Izvor: VIVO

Novi tipovi integracija

Integracija sistema senzora i komunikacije predstavlja potpuno nove mogućnosti u bežičnim mobilnim mrežama - 6G osnovna veštačka inteligencija bi poboljšala efikasnost mreže i vazdušnog interfejsa, poboljšala fleksibilnost sistema i smanjila troškove. Uvođenje krajnje višeslojne obrade podataka je od suštinskog značaja za podršku inteligentnim i osnovnim informacionim uslugama. Komunikacija izuzetno male snage smanjuje barijeru pristupa terminalu, omogućavajući zaista sveobuhvatnu povezanost.

Trenutno su evolucija višestrukih prenosnika i prijemnika (MIMO), tehnologija rekonfigurabilne inteligentne površine (RIS) i novi talasni oblici su neke od uzbudljivih istraživačkih područja, koje utiru put ka efikasnijoj i fleksibilnijoj mreži, navodi se u izveštaju.

Osnovan 2016. godine, Institut za istraživanje komunikacija kompanije vivo fokusira se na istraživanje i standardizaciju 5G tehnologije. Institut je do danas podneo preko 8.000 5G predloga Projektu partnerstva treće generacije (3GPP), što je dovelo do odobrenja 15 tehničkih karakteristika i tri tehnička projekta.

Izveštaj kompanije vivo Izgradnja slobodno povezanog fizičkog i digitalno integrisanog sveta: 6G usluge, mogućnosti i napredne tehnologije koje obećavaju možete preuzeti ovde. Ohrabrujemo sve vas da ga pročitate i otkrijete nove mogućnosti 6G sveta, koji je pred svima nama!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA