POČINJU SIMULACIJE PUTOVANJA NA MARS: NASA traži dobrovoljce za ispitivanje odlaska na Crvenu planetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJU SIMULACIJE PUTOVANJA NA MARS: NASA traži dobrovoljce za ispitivanje odlaska na Crvenu planetu

Osim za putovanje na Mars otvorene su pozicije i za simulaciju putovanja na Mesec.

  Izvor: SMARTLife / CNSA

Američka svemirska agencija - NASA - zvanično je objavila da traži osobe koje će biti u sastavu posada koje će učestvovati u jednogodišnjim simulacijama putovanja na Mars.

U saopštenju na internet stranici NASA-e se navodi da će simulacije početi na jesen 2022. godine, a simulacije posete Marsu će biti održavane u Svemirskom centru Džonson.

Možda će vas zanimati

Cilj ovakvih simulacija jeste otkrivanje svih izazova i potencijalnih problema o kojima stručnjaci nisu ranije mislili, a prilikom budućih putovanja na Mars i Mesec.

Grejs Daglas iz NASA tima je objasnila kako je to veoma važan proces i da mu svemirska Agencija pristupa izuzetno ozbiljno i uz velike pripreme.

Astronauti će se tako upoznati sa svim izazovima i problemima koji ih čekaju u svemiru. To će nam pomoći da u potpunosti budemo spremi za buduće podvige“, rekla je Daglas, a navedeno je u zvanično saopštenju Agencije.

Na konkurs NASA se mogu prijaviti osobe starosne dobi između 30 i 55 godina, a potrebno je poznavanje engleskog jezika, dobro zdravstveno stanje kandidata, a za sada to moraju biti državljani SAD ili oni koji poseduju stalnu boravišnu dozvolu u toj zemlji. Plan je da se ova ispitivanja otvore i za ljude koji žive izvan američke teritorije, o čemu će NASA izdati posebno saopštenje kad za to bude bio pravi trenutak.

Ako želite, za početak BESPLATNO možete da nabavite kartu za let na Mars ;)

Mars površina planete 4K video fotografije
Izvor: ElderFox Documentaries

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA