Otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja BBICC 2024 | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja BBICC 2024

Autor Ilija Baošić

Takmičari će na ovogodišnjem BBICC-u imati priliku da rešavaju tri realna poslovna izazova.

 FON Svečano otvaranje BBICC Izvor: BBICC, Studio Cut

U ponedeljak, 4. marta 2024. godine na Fakultetu organizacionih nauka, otvoreno je deveto po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC), koje okuplja studente sa čak 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola iz 14 država.

Akademski hor Polifon koji čine zaposleni sa FON-u ulepšao je samu svečanu ceremoniju otvaranja, nakon čega se prisutnima prva obratila Nađa Stevanović, potpredsednica Organizacionog tima BBICC-a, poželevši svim prisutnima dobrodošlicu nakon čega je istakla značaj razvoja mladih talenata i inovativnih ideja na međunardnom nivou.

 Isidora Marković BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Predsednica organizacionog tima BBICC-a 2024, Isidora Marković, obratila se prisutnima, uz tople reči dobrodošlice i zahvalnosti svim univerzitetima koji su došli, dekanu Fakulteta organizacinih nauka prof. dr Milanu Martić, i celom kolektivu fakulteta, kao i celom organizacionom timu koji stoji iza organizacije ovog takmičenja.

 Nemanja Jevtović BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Nemanja Jevtović, predsednik Profesionalnog upravnog odbora BBICC-a, istakao je da su takmičenja ovog tipa namenjena pre svega učenju i sticanju novih sposobnosti i iskustava. On je objasnio učesnicima na koji način je potrebno da pristupe u odnosu sa žirijem, kako da argumentuju svoje odgovore, kao i da ovo iskustvo može da im pomogne kako u profesionalnom i ličnom razvoju.

 Milica Đurić Jovičić BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Nakon njega, prisutnima se obratila Milica Đurić Jovičić, v.d. direktor Fonda za nauku Republike Srbije za koji će studenti rešati izazovnu studiju slučaja. Ona je predstavila rezultate i dalje pravce Fonda za nauku i istakla značaj kako mladi vide nauku.

 Prof. dr Vesna Damnjanović BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Prof. dr Vesna Damnjanović, osnivački i vodeći direktor BBICC-a, poželela je pristunima dobrodošlicu, vraćajući se na uspomene sa prve organizacije ovog takmičenja. Ona je objasnila koliko su takmičenja u rešavanju studija slučaja značajna za oblikovanje umova mladih talenata i širenje poznanstava. Pored svih zahvalnica koje je uputila Fakultetu organizacionih nauka, svim partnerima takmičenja i organizacionom timu BBICC-a, posebnu zahvalnost uputila je svom mentoru, prof. dr Vinki Filipović.

 Vukica Maričić BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Na samom kraju, obratila se Vukica Maričić, savetnica u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija koja je istakla značaj podrške mladim talentima i njihovu ulogu u naučnom i tehnološkom razvoju kao i inovativnog načina razmišljanja koji su ključni za dalji razvoj Srbije.

Takmičari će na ovogodišnjem BBICC-u imati priliku da rešavaju tri realna poslovna izazova, a svoja rešenja će predstaviti žiriju koji čine predstavnici kompanija koje zadaju studije slučaja, predstavnici državnih organa, industrijski eksperti i alumni članovi Case Study Cluba part of BCA SEE.

 Studenti BBICC 2024 Izvor: BBICC, Studio Cut

Na kraju otvaranja predstavljeni su svi učesnici takmičenja kao i fotografije koje su pripremili na temu kako vide Srbiju, s ciljem da se pored edukativne dimenzije studenti upoznaju sa srpskom kulturom i tradicijom.

Finale takmičenja će se održati 9. marta 2024. godine.

 BBICC2024 Grupna fotografija Izvor: BBICC, Studio Cut

Organizovanje ovog takmičenja Beogradu je došlo kao nagrada za rezultate koje su studenti Fakulteta organizacionih nauka ostvarivali na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta, i zahvaljujući uspešno realizovanom BBICC takmičenju u prethodnih 8 izdanja.

Više informacija o samom događaju možete dobiti na sajtu www.bbicc.org, kao i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama projekta: Facebook, Instagram, Linkedin

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA