Znate li je?

Uzdizanje nove smartfon zvezde u Evropi i Srbiji

Autor Marko Čavić

Rast od 21% u drugom tromesečju 2022. godine dolazi kao nastavak solidne priče kompanije za koju maltene do juče kod nas niko nije znao.

Izvor: realme

Kompanija realme i u drugom kvartalu ove godine uspela je da se izbori sa različitim pritiscima na tržištu pametnih telefona koje beleži istorijski pad.

Prema istraživanju Counterpoint-a realme je jedini brend pametnih telefona u top 5 brendova, koji je u drugom kvartalu 2022. zabeležio godišnji rast isporuke sa povećanjem od 21%, pa je istovremeno zadržao titulu najbrže rastućeg brenda pametnih telefona u Evropi.

Pored toga, globalni izveštaj kompanije Canalys o isporuci pametnih telefona u drugom kvartalu 2022. navodi da se realme plasirao u tri najuspešnija brenda u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je zauzela četvrto mesto u prvom kvartalu 2022.

Prema Canalys-u, realme se plasirao u najboljih pet brendova pametnih telefona po isporukama i u Italiji, Poljskoj i Grčkoj.

Takođe, realme se po prvi put našao na Google i Kantar listi BrandZ TOP 50 kineskih globalnih brendova u 2022, rangiranju koje se objavljuje svake godine i meri kako kineske brendove doživljavaju i vrednuju potrošači na 11 međunarodnih tržišta.

Ove godine realme se prvi put pojavio na listi i osvojio specijalnu nagradu - Najbolji novajlija sa uravnoteženim rastom. Kako je realme najmlađi brend na listi Top 50, uključivanje u nju je pokazatelj sve većeg uticaja među publikom na domaćem i globalnom tržištu.

Kao najmlađi od Counterpoint-ovih imenovanih brendova, realme je pokazao agilnost pozitivnom reakcijom na nove tržišne izazove, ali i pad globalne industrije pametnih telefona.

Koje to telefone realme nudi

Kompanija realme je, u drugom kvartalu 2022. godine, u Evropi lansiralao telefon sa najbržim punjenjem na svetu, GT NEO 3 sa 150 W UltraDart tehnologijom, kao i GT NEO 3T Dragon Ball Z - ediciju nesvakidašnjeg dizajna inspirisanog japanskim manga fenomenom.

Takođe, realme je proširio i svoju numeričku seriju sa realme 9 4G i realme 9 5G telefonima, ali je predstavio i telefon po najpristupačnijoj ceni. Ova dva uređaja prodaju se i u Srbiji, a vi nam u komentarima pišite šta ste čuli za realme ili kakva su vaša iskustva u vezi sa ovim, najmlađim, brendom mobilnih telefona kod nas.