Savremena tehnologija u službi vrhunskog sporta: Sonde na glavi pomažu fudbalerima da pobede stres u ključnim trenucima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savremena tehnologija u službi vrhunskog sporta: Sonde na glavi pomažu fudbalerima da pobede stres u ključnim trenucima

Ideja o uvođenju tehnologije za merenje moždanih talasa kod fudbalera stigla je od grupe nemačkih naučnika sa kojima je adidas, jedan od vodećih sportskih brendova, napravio inovaciju o kojoj priča ceo fudbalski svet

 adidas Brand Campaign_Neuro11_Consumer (1).jpg Izvor: Adidas / Promo

Svemirska tehnologija ušla je i u izvođenje penala. Uvedeni su senzori koji mere nivo stresa fudbalera tokom šutiranja kaznenog udarca sa bele tačke, prate visinu pritiska i druge parametre koji pomažu u analizi, a samim tim i većoj efikasnosti.

Zahvaljujući razvoju neurotehnologije, igrači i članovi stručnih štabova u mogućnosti su da analiziraju električne impulse mozga i dublje razumeju kako sportisti reaguju na određene situacije tokom igre.

Vrhunski fudbaleri među kojima je i Mohamed Salah na treninzima su počeli da nose uređaje kako bi bili uspešniji u jedanaestercima.

 emiliano martinez 3.jpg Izvor: Adidas / Promo

Slična situacija je i sa Emilianom Martinezom, argentinskim reprezentativcem i golmanom koji je sa “gaučosima” osvojio pehar prvaka sveta u Kataru. Njemu neuro11 tehnologija pomaže da odbrani penale i bolje reaguje prilikom izvođenja slobodnih udaraca.

"Za golmane, izvođenje penala stvara izuzetan pritisak. Često pomislim ako ne odbranim jedan, neću ni ostale i svi će te gledati kao da nisi dovoljno dobar. Ali u trenutku šuta kažem sebi: u redu, ovo je tvoj momenat. Moram da se fokusiram samo na sebe, ne na hiljade ljudi koji me gledaju. Tada sam ja protiv lopte, ništa drugo ne postoji. Kada želiš da osvajaš velike turnire, važno je da konstantno unapređuješ sebe i svoje performanse. U tome mi ovakva tehnologija dosta pomaže", rekao je Martinez.

 emiliano martinez 1.jpg Izvor: Adidas / Promo

Ideja o uvođenju tehnologije za merenje moždanih talasa kod fudbalera stigla je od grupe nemačkih naučnika sa kojima je adidas, jedan od vodećih sportskih brendova, napravio inovaciju o kojoj priča ceo fudbalski svet.

Cilj ovih aktivnosti je jasan, a to je da se pruži podsticaj sportistima da otkriju šta je zapravo moguće kada se očekivanja i pritisci utišaju rečenicom – "You Got This". Ujedno, adidas takvom porukom želi da inspiriše novi talas mladih sportista širom sveta.

 adidas Brand Campaign_Neuro11_Consumer.jpg Izvor: Adidas / Promo

Više nije tajna da se u središtu fudbalske revolucije nalazi inovativna tehnologija koja ne samo da transformiše način na koji igrači doživljavaju igru, već i kako se nose sa svakim izazovom i pritiskom na terenu.

Zato adidas daje punu podršku svim sportistima, profesionalnim i rekreativcima da se oslobode pritiska koji im stvara očekivanje drugih.

 emiliano martinez 2.jpg Izvor: Adidas / Promo

Brend želi da ovim istraživanjem ostavi neku vrstu “uputstva”, profesionalcima i rekreativnim sportistima, kako da se vrate u onaj period detinjstva, u dvorištu ili školskom igralištu kada je sport čistiji, prijatniji, optimističniji, bez ograničenja.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA