Završeno spajanje od 61 milijarde dolara! Gigant zvanično preuzeo čuvenu Cloud kompaniju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završeno spajanje od 61 milijarde dolara! Gigant zvanično preuzeo čuvenu Cloud kompaniju

Autor Ilija Baošić

Jedna od najvećih akvizicija u istoriji tehnološke industrije je završena nakon odobrenja kineskih regulatora.

 VMware Izvor: Shutterstock / possohh

Nakon što su kineski regulatori dali svoje odobrenje uz određena ograničenja, proizvođač čipova Broadcom je zvanično priveo kraju kupovinu kompanije VMware za 61 milijardu dolara, što je jedna od najvećih akvizicija u istoriji tehnološke industrije.

"Broadcom je dobio odobrenje za spajanje od regulatora u Australiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Evropskoj uniji, Izraelu, Japanu, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Tajvanu i Ujedinjenom Kraljevstvu, kao u svim neophodnih jurisdikcijama", navodi se u saopštenju za javnost. "Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu VMware-u u Broadcom i okupimo naše timove".

Iako je naišla na brojne prepreke, Broadcom-ova akvizicija VMware-a nije uživala toliku pažnju kao što je to slučaj sa Microsoft-ovom kupovinom Activision-a. Međutim, ne dajte da vas nedostatak pažnje zavara. Proizvodi kompanije Broadcom su nešto na čemu se zasniva veliki deo strukture interneta, jer se masovno koriste u data centrima, mrežnoj infrastrukturi i od strane cloud provajdera.

Kako se VMware bavi Cloud rešenjima koja koristi veliki broj korporacija, jasno je zašto je ova kompanija bila na meti Broadcom-a, koji je ovim potezom postao jedan od najvećih tehnoloških giganata na svetu.

 Broadcom čip Izvor: Shutterstock / Remus Rigo

Tokom procesa akvizicije, Evropska komisija je bila zabrinuta da će spajanje ove dve kompanije imati negativnog uticaja na konkurenciju, odnosno da VMware softver više neće biti interoperabilan sa hardverom rivalskih kompanija. Odobrenje EU je stiglo nakon što je Broadcom kompaniji Marvell, svom najvećem rivalu, omogućio pristup određenim tehnologijama.

Postojale su i sumnje da će tenzije između SAD i Kine zaustaviti akviziciju, ali su kineski regulatori 21. novembra dali svoje odobrenje uz određena ograničenja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

VMware je ogroman i jako su korektni! Dozvoljavaju kompletnu slobodu za kucnu upotrebu, ESXi je besplatan do 2 procesora i ne znam koliko jezara, mislim do 24, a to je za kucu i previse. Ja dugo godina koristim VMware Workstation Pro, naravno koristio sam key sa interneta, ali pre nesto vise od dve godine sam kupio proizvod, jer vredi svaki dinar! Svaka nova verzija prihvata predhodni key! Imam ja ESXi, ali previse mi je skup za moje potrebe. Ne znam da li ce se sad politika promeniti, ali do sada su bas, bas bili korektni, ali cenim da ce sada cene da skoce, jer mora se ova potrosnja nekako nadoknaditi. Ima VMware i svoj ogromni "cloud", ali ja ga nisam koristio, jer je preskup za moje potrebe, pa ne mogu nista o tome reci.