Epic Games i 3Lateral grade centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epic Games i 3Lateral grade centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu

Centar za istraživanje i razvoj će biti namenjen razvoju tehnologija za kreiranje digitalnih ljudi.

 Epic Games i 3Lateral grade MetaHuman centar u Novom Sadu Izvor: 3Lateral

Kompanije Epic Games i 3Lateral uveliko realizuju plan izgradnje svog kampusa u Novom Sadu, nadomak Univerzitetskog centra u Radničkoj ulici. Reč je o centru za istraživanje i razvoj MetaHuman tehnologija koji će podržavati razvoj hardverskih i softverskih rešenja za kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi. Prostor će imati auditorijum sa 240 mesta, kancelarije koje omogućuju fleksibilni rad, sobe za rad u tišini, kao i posebnu zonu za druženje i povezivanje zajednice.

"Odabir lokacije za naš kampus nije bio nimalo slučajan", izjavio je Uroš Sikimić, Business Development Lead u kompaniji 3Lateral. "Činjenica da se nalazi prekoputa Univerziteta u Novom Sadu pokazuje da smo usmereni na kreiranje čvrste i još snažnije saradnje sa kreatorima, edukatorima i istraživačima putem čitavog spektra alata i programa koje Epic Games pruža. Izgradnja auditorijuma će nam omogućiti da razmenjujemo znanja i sarađujemo sa našim partnerima, kao i sa celokupnom kreativnom zajednicom".

Kampus je dizajniran tako da podrži celokupan ciklus savremenih tehnoloških procesa – od ranih istraživanja do same isporuke proizvoda. U njemu će, između ostalog, biti prostorije za skeniranje lica i tela, kao i studio za snimanje pokreta i dizajn zvuka.

 Prostorija za snimanje pokreta Izvor: 3Lateral

U arhitektonskom smislu, projekat je osmišljen tako da, pored potreba tima, poštuje i okruženje u kom se nalazi, neguje duh kraja i upotpunjuje izgled Radničke ulice i zelenila u njoj. U obzir su uzeti i susedi koji žive u blizini samog kampusa, pa položaj objekta ima odgovarajuću udaljenost od drugih zgrada. Dodatno, zbog podzemne garaže svi zaposleni i posetioci imaće dovoljno parking mesta.

Ekološka održivost je takođe jedan od ključnih aspekata kampusa. Fasada je projektovana tako da se optimizuju gubici energije i da se omogući prirodna osvetljenost i ventilacija prostora tokom celog dana. Pored toga, zgrada će imati zeleni krov na kom će u najvećoj meri biti lokalne biljne vrste koje će se zalivati prikupljenom kišnicom i tako omogućiti formiranje mikro ekosistema za insekte i ptice.

 Kampus Izvor: 3Lateral

3Lateral je nedavno potvrdio glavnog izvođača radova na projektu, a očekuje se da će izgradnja biti završena do kraja 2025. godine. Tokom trajanja radova, kompanija će nastaviti da podstiče saradnju sa lokalnim istraživačima, kreatorima i edukatorima u svom novom objektu koji se nalazi u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, gde organizuje edukativne programe i događaje posvećene tehnologijama iz MetaHuman i Epic Games ekosistema. Za više informacija možete posetiti platformu ArtStation.

Da li ste imali priliku da pogledate kratkometražni film srpskog reditelja koji je finansirao Epic Games?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA