Akcije Netflixa skočile preko 10% prošlog meseca | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcije Netflixa skočile preko 10% prošlog meseca

Kompanija Netflix uspela je da zabeleži impresivan rast.

 Netflix dodao 18,2 miliona pretplatnika, akcije skočile Izvor: SmartLife / KapitalRS

Netflix, kompanija koja je uvela revoluciju na polju kućne zabave, poslednjih je godina bila žrtva vlastitog uspeha. Globalna pandemija dovela je do naglog porasta pretplatnika i u 2021. godini, Netflix je povećao broj svojih korisnika za ogromnih 18,2 miliona. Kompanija se neizbežno suočila sa usporavanjem rasta nakon karantina. Od tada je Netflix zauzet finim podešavanjima svog proizvoda i poboljšavanjem sadržaja. Kao rezultat toga, cena akcija kompanije je skočila za 14,94% tokom proteklog meseca.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Netflixa putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Netflix trenutno ima tržišni udeo od 34,98% u odnosu na glavne konkurentske kompanije za striming, a to su, Amazon (31,6%) i Disney (21,76%). Kompanija trenutno ima ukupno oko 231 milion pretplatnika, što je 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Sa finansijskim izveštajem koji treba da bude objavljen u aprilu, očekuje se da će kompanija dodati 4,69 miliona pretplatnika. Kako bi nastavila svoju globalnu ekspanziju i privukla nove pretplatnike, kompanija je zapravo snizila cene u više od 30 zemalja.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Izvori: BBC, MarketWatch, Bloomberg terminal, Statista

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA