Tesla nastavlja svoj uspeh u 2023. godini | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tesla nastavlja svoj uspeh u 2023. godini

Rekordni prihodi doveli su do porasta cena akcija od čak 64% u 2023. godini.

 forextrading.jpg Izvor: SmartLife / KapitalRS

Tesla slavi još veći uspeh 2023. godine nakon što je kompanija objavila da su njeni najnoviji prihodi premašili očekivanja, zabeleživši rekordnih 24,32 milijarde dolara prihoda. Cena akcija kompanije ove je godine porasla za oko 64% – daleko iznad većine ostalih akcija kojima se trguje.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Tesle putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič Kako trgovati cenom akcija. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvršni direktor i glavni akcionar, Elon Mask, prošle godine je prodao svoje akcije u iznosu od 39 milijardi dolara kako bi finansirao kupovinu i upravljanje Twitterom. Neki akcionari Tesle navodno su bili nezadovoljni što Mask troši vreme na upravljanje Twitterom jer bi kao rezultat toga potencijalno mogao biti manje fokusiran na Teslu. To je izvršilo pritisak na cenu akcija Tesle, koja je u decembru pala za 39,6%.

S obzirom na to da je posao s Twitterom završen, a rezultati Tesle premašili očekivanja, I podatak da je u Kini broj isporuka Tesle u januaru skočio 18,4% u odnosu na decembar prošle godine, naveo je mnoge velike investitore poput Džordža Soroša da se priključe. Soroš je u prethodnom tromesečju kupio gotovo četvrt miliona akcija kompanije.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Pozitivan sentiment u vezi kompanije Tesla se nastavija najavom da će se 1. marta održati dan investitora, i Maskova najava da će biti otkriven njegov "Master plan 3". Trgovci očekuju vesti o detaljima u vezi sa Cybertruck-om, hardveru i vesti o Teslinoj viziji sledećih koraka u tehnologiji električnih vozila.

Investicione banke Morgan Stanley i Deutsche Bank postavili su ciljnu cenu od 220 dolara, a Mizuho očekuje da će akcije dostići 250 dolara u odnosu na trenutnu cenu od 199 dolara.

Izvori: MarketWatch, The Wall Street Journal, MetaTrader 4, Not a Tesla App

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA