MICROSOFT SKANDAL: Gledao sadržaj za odrasle pred svima, pa podneo ostavku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MICROSOFT SKANDAL: Gledao sadržaj za odrasle pred svima, pa podneo ostavku

Aleks Kipman je podneo ostavku u kompaniji Microsoft nakon skandala

 Aleks Kipman Hololens podneo ostavku Izvor: YouTube / European patent office / Screenshot

Aleks Kipman, tvorac Kinect uređaja za Xbox konzole i lider HoloLens tima za mešovitu realnost, napušta Microsoft prema internom mejlu. Ova odluka je usledila nakon više optužbi u kojima se navodi da se Kipman neprikladno ponašao i verbalno zlostavljao svoje zaposlene.

Interni mejl, do kog je došao GeekWire, potvrđuje da će se šef Microsoft HoloLens tima uskoro rastati sa kompanijom iz Redmonda. "Tokom poslednjih nekoliko meseci, Aleks Kipman i ja smo razgovarali o budućnosti tima", rekao je Skot Gatri, šef odeljenja za Cloud i AI, napominjući da je zajednički odlučeno da je sada pravo vreme za Kipmana da "napusti kompaniju i traži druge mogućnosti."

Možda će vas zanimati

Iako se to u mejlu ne pominje, odlazeći šef HoloLens tima je bio upleten u kontroverze tokom proteklih nekoliko godina, sa više izveštaja koji su ga optuživali za neprikladno ponašanje koje je otežavalo rad kolegama u odeljenju mešovite realnosti.

Preko 25 zaposlenih su optužili Kipmana za nedolično ponašanje, uključujući neprimereno dodirivanje koleginica i umanjivanje njihovog doprinosa. Jedan slučaj se odnosio na gledanje neprimerenog sadržaja.

Šta se dogodilo

Kipman je ušao u prostoriju u Studiju C oko 20 časova te večeri. Nekoliko zaposlenih u timu za mešovitu realnost je radilo do kasno, petljajući sa prototipovima uređaja za virtuelnu realnost.

Kipman je navukao VR uređaj na glavu i upalio ga. Obližnji monitor je prikazivao sve što se dešavalo na uređaju, a cela prostorija je mogla da vidi šta je šef izabrao.

Na snimku koji je ispunio ekran, nekoliko mladih žena u oskudnoj odeći se izležavalo na krevetu, a ubrzo je krenula akcija - tuča jastucima.

Jedan o zaposlenih koji je bio prisutan je za Business Insider opisao scenu kao "VR sadržaj za odrasle". Prisutni zaposleni su razmenili zbunjene poglede, a nekoliko ih je napustilo prostoriju. "Sve se dešavalo u kancelariji, pred ženama", prisetio se anonimni izvor. "Izuzetno neprijatno iskustvo."

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ROG

"VR sadržaj za odrasle", da li je bilo dece? Ili se to desilo u manastiru??? Ne vidim problem