APPLE ĆE UZIMATI NAŠE PARE BEZ DOZVOLE: Uvećane cene pretplata će biti automatski naplaćivane, pazite svoj novčanik | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE ĆE UZIMATI NAŠE PARE BEZ DOZVOLE: Uvećane cene pretplata će biti automatski naplaćivane, pazite svoj novčanik

Kompanija Apple je donela odluku po kojoj će korisnicima automatski biti naplaćena uvećana cena pretplate, čak i bez dozvole

 appstore Izvor: Pexels

Početkom godine Apple je testirao novu funkciju koja bi developerima omogućila da naplaćuju uvećane cene putem automatski obnovljive pretplate. Iako je ovaj program bio ograničen na odabrane developere, kompanija sada uvodi ove promene za sve, uz neka ograničenja.

Trenutno, kada developer poveća cenu, korisnici moraju da potvrde da će nastaviti da plaćaju pretplatu, u suprotnom se ista automatski otkazuje. Sa novim ažuriranjem prodavnice, korisnici će i dalje biti obavešteni, ali će se uvećane cene naplaćivati čak i bez dozvole korisnika.

Možda će vas zanimati

Kako kompanija navodi na svojoj Apple Developer stranici, postojaće neka ograničenja, kako bi se sprečila zloupotreba ove funkcije. Na primer, developeri će cenu moći da povećaju samo jednom godišnje.

Druga ograničenja uključuju maksimalno povećanje od 5 dolara na mesečnom, odnosno 50 dolara na godišnjem nivou. U ovakvim situacijama, Apple će korisnike obavestiti o novoj ceni putem e-maila, notifikacija i upozorenjem u samoj aplikaciji. Korisnici će takođe imaju lak pristup opciji za otkazivanje pretplate, ukoliko to žele.

Ako se cena pretplate uveća iznad maksimalnog limita, korisnici će morati da se opet pretplate. Korisnicima koji to ne učine, pretplata se neće obnoviti u sledećem obračunskom periodu.

“Automatski obnovljiva pretplata je odličan način da ljudima omogućite pristup sadržaju, uslugama ili naprednim funkcijama u vašoj aplikaciji. Apple nastavlja da daje primer u transparentnosti i olakšavanju pretplatnicima da imaju uvid, otkazuju ili upravljaju svojim pretplatama. Naš sveobuhvatni pristup uključuje slanje e-maila, notifikacija i upozorenja u aplikaciji, kako bi pretplatnike obavestili o nadolazećim promenama i načinima na koje mogu da upravljaju svojim pretplatama ili iste otkažu, ako to žele“, piše u obaveštenju developerima.

Šta mislite o ovoj odluci?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Radovan

Zakoni svake zemlje zemlje moraju da budu univerzalni,iznad multinacionalnih kopanija i da onemoguće svaki vid prevare ( a i ovo je prevara ) Da ne rade sa prevarom ne bi bile vodeće kopmpanije prodajući maglu i poslujući na ivici zakona. Ali i zakonodavci moraju poznavati materiju da bi im doskočili.

Max

Šta ima da pazim novčanik. Na njima je samo da mi pošalju mejl i obaste da će nešto da poskupi, sto će i da urade. Za ostalo me zabole.

Revolucionar

To Epl, samo strizi! Ovcice imaju vune...