U SRBIJI VLADA 5G MRAK: Naša zemlja usamljena u Evropi - gotovo svi oko nas već imaju mrežu pete generacije! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SRBIJI VLADA 5G MRAK: Naša zemlja usamljena u Evropi - gotovo svi oko nas već imaju mrežu pete generacije!

Karta razvoja 5G mreže pokazuje da je nova era telekomunikacija stigla svuda, osim u Srbiju i par okolnih zemalja u ovom delu Evrope.

 Ookla mapa 5G mreža u svetu Speedtest.net 3.jpg Izvor: SmartLife / Ookla

Uz Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju Srbija je jedina zemlja regiona i gotovo cele Evrope u kojoj nije počelo čak ni eksperimentalno korišćenje ili uvođenje 5G mreže.

Tako je SpeedTest.net statistika, rađena u okviru Ookla kompanije tokom trećeg tromesečja 2021. godine, Srbiju predstavila u 5G mraku, jer jedino kod nas i u pomenutim zemljama Starog kontinenta nije uvedena mreža nove generacije.

Možda će vas zanimati

Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Bugarska i Grčka već su pokrenule prve 5G mreže ili su one u eksperimentalnoj fazi, a kod nas još uvek nije sprovedena ni dodela frekvencija za 5G, a pojedini domaći operatori izjavili su da spremno očekuju odluku države u vezi s tim.

Ookla mapa pokazuje da je 5G mreža dostupna uglavnom u razvijenom delu sveta, pa je najveći deo Rusije, Azije, Južne Amerike i Afrike nemaju, dok su izuzetak Japan, Kina, Južnoafrička Republika, Tajland, Filipini, delovi Perua, Argentine, Čilea i Brazila.

Pogledajte detaljnu mapu i testiranje 5G mreže:

Brzine interneta u zemljama koje su uvele 5G mrežu dostižu od 200 do 490 megabita u sekundi, dok je u Srbiji, koja nema 5G, prosečna brzina 49 megabita u sekundi, po čemu je Srbija 68. u svetu.

Nedavno je jedno drugo istraživanje, sprovedeno za Open Signal kompaniju pokazalo da je napredak brzine preuzimanja podataka preko mobilnih mreža u Srbiji bio vrlo skroman od 2019. naovamo u odnosu na Hrvatsku, Bugarsku i druge zemlje okruženja upravo zbog toga što u našoj zemlji nema 5G mreže.

Recite nam za kraj...

Anketa

Plašite li se 5G mreže?

  • Ne, 5G je OK!

    68.5% (448)

  • Da, plaši me 5G!

    16.97% (111)

  • Ne zanima me 5G.

    14.53% (95)

Plašite li se 5G mreže?

Rezultati

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 13

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Nije to jedini mrak. Kod nas vlada mrak i sa platama. Gotovo svi oko nas imaju vece plate.

Robovi Tame

U Srbiji je 21.06.2019-te u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu puštena u rad prva bazna stanica 5G mreže a Septembra iste godine i na ETF-u koji su bili partneri ovog projekta i na otvaranju su govorili Majk Mišel tada generalni direktor Telenora,direktor kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanovoć i tadašnji ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić čiji govor sa otvaranja možete pogledati ne youtube-u.Tada je Rasim govorio o četvrtoj industrijskoj revoluciji i evo nam sad Klaus Schwaba i ponovo te priče.Ovu vest su prenele većina medija i to možete još uvek pročitati na netu ali ko se se seća šta je jeo prekjuče a ne šta je bilo pre nešto manje od tri godine. E sad kad se ovo lako proverljivo krije šta mislite da li će da vam pokažu istinu o štetnosti 5G mreže.Prvi grad u Aziji koji je premrežen sa hiljadama 5G antena bio je Vuhan a u Evropi Atalanta i gle čuda baš tamo su prvo izbile navodne pandemije korone,slučajnost ? Tačno je da 5G pruža neke tehnološke prednosti ali isto tako u rukama zlih ljudi može da bude i moćno oružije za depopulaciju i kontrolu stanovništva.Eugeničari odavno ne kriju da će uz pomoć vakcina i moderne tehnologije ispuniti cilj o smanjenju svetske populacije na 500 miliona.A vi svi koji ovo smatrate teorijom zavere idite u gradove da služite i platićete svoju glupost vrlo brzo.

Velja

@Robovi Tame Samo mala napomena, Wuhan NIJE prvi grad "preplavljen" 5G antenama i svakako ih nema najviše u Kini. Mnogo drugih gradova uključujući glavni grad Peking je dobilo 5G mnogo pre Wuhana. A ostatak posta ne bih komentarisao. Nije ni teorija zavera već ordinarna glupost.