XIAOMI DOMINIRA U EVROPI PO BROJU ISPORUČENIH TELEFONA: Realme ostvario rast od 1800% | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

XIAOMI DOMINIRA U EVROPI PO BROJU ISPORUČENIH TELEFONA: Realme ostvario rast od 1800%

Drugo tromesečje 2021 godine bilo je veoma uspešno za kompaniju Xiaomi, koja je izbila na prvo mesto u Evropi po broju isporučenih uređaja, sa tržišnim udelom od preko 25%.

  Izvor: SMARTLife / Strategy Analytics

Od ukupno 50,1 milion isporučenih uređaja u Q2 2021. godine Xiaomi je isporučio 12,7 miliona, što je više od četvrtine i predstavlja godišnji rast od 67,1%. Ovo je prvi put da Xiaomi izbije na prvo mesto u Evropi, a veliki uspeh ova kompanija je zabeležila u Rusiji, Ukrajini, Španiji i Italiji, sa Mi i Redmi serijama telefona.

Možda će vas zanimati

Ovako velikom uspehu kompanije Xiaomi svakako je doprineo Samsung sa negativnim godišnji rastom od -7%. Iako 5G modeli Galaxy A serije imaju jako dobru prodaju, Apple je odgrizao fino parče tržišta najviše klase, što je uticalo na broj isporučenih modela u ovom tromesečju.

Pomenuti Apple ima rast od 15,7% u odnosu na prošlu godinu, a najveći razliku ostvarila je kompanija Realme sa rastom od neverovatnih 1800% u odnosu na isti period 2020. godine.

Pogledajte naš test odličnog Realme 8 Pro telefona i biće vam jasno zbog čega je ova kompanija ostvarila ovako veliki rast.

Iako ne tako veliki rast kao Realme, Oppo je značajno porastao, sa 180% boljim obimom isporuka u odnosu na prošlu godinu i skoro 6% tržišta Evrope, što je impresivan podatak.

Zanimljivo je i da su svi ostali proizvođači zbirno od 6. mesta na dalje, uključujući i Huawei imali pad u isporuci od ozbiljnih 20,1%, što je ostavilo prostora za kompanije Xiaomi, Oppo i Realme, pre svega.

Xiaomi Mi 11 kamera video (MobIT)
Izvor: Xiaomi

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA