NEMAČKA POKRENULA POSTUPAK ZBOG MONOPOLA, Apple odgovorio u svom stilu - raduju se susretu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMAČKA POKRENULA POSTUPAK ZBOG MONOPOLA, Apple odgovorio u svom stilu - raduju se susretu

Savezni nemački tržišni regulator pokrenuo istragu protiv Apple kompanije po nekoliko tačaka. Apple arogantno dočekao početak istrage.

  Izvor: SmartLife / YouTube / Apple

Nemački antimonopolski regulator saopštio je 21. juna da je pokrenuo istragu o tome da li Apple zloupotrebljava svoj dominantan položaj na tržištu, nakon sličnih što je poveo slične postupke protiv američkih tehnoloških divova Facebook, Amazon i Google.

Pozivajući se na nova pravila u zakonu o zaštiti konkurencije, usmerena naročito na velike digitalne kompanije, nemačka Savezna kancelarija za borbu protiv kartela (FCO) je navela da će u prvoj fazi procenjivati da li Apple ima "najveći značaj širom tržišta“.

Možda će vas zanimati

"Na osnovu tog početnog postupka, (FCO) namerava da detaljnije proceni konkretne Apple prakse u eventualnom daljem postupku. S tim u vezi, nadležni organ je primio različite žalbe koje se odnose na potencijalno antikonkurentske prakse", navedeno je u saopštenju FCO i dodao da se to odnosi na AppStore naplatu poreza od 30%, ali i primoravanje svih saradnika da koriste isključivo Apple modele poslovanja, uključujući i alate za monetizaciju, kojima kompanija sve drži pod svojom kontrolom.

Dalje dodaje da je jedna od žalbi potekla od udruženja industrije oglašivača i medija, i da je imala za cilj da se ograniči Apple praćenje korisnika putem uvođenja njegovog iOS 14.5 operativnog sistema.

Jedan od portparola Apple je ovim povodom rekao da se raduju što će razgovarati sa FCO o pristupu tržištu i da će "voditi otvoren dijalog o bilo čemu što izaziva njihovu zabrinutost“. U svakom slučaju odgovor kompanije kao i uvek - nadmen i prilično drzak…

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA