CHANEL IZGUBIO NA SUDU: Žao nam je, ali Huawei logo ne liči na vaš | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CHANEL IZGUBIO NA SUDU: Žao nam je, ali Huawei logo ne liči na vaš

Francuska modna kuća izgubila je juče na sudu tužbu protiv kompanije Huawei Technologies u kojoj su tvrdili da Huawei logo liči na njihov.

  Izvor: SmartLife / Huawei, SmartLife / Chanel

Huawei je 2017. godine tražio dozvolu EU kancelarije za intelektualnu svojinu (EUIPO) da registruje svoj zaštitni znak koji u sebi ima dva ukrštajuća vertikalna polukruga. Chanel tvrdi da je dizajn previše sličan sa poznatim francuskim logotipom koji je poznat po odeći, parfemima, kostimima i nakitu.

Pre dve godine, kancelarija je odbila zahtev kompanije Chanel, navodeći da dva logotipa nemaju sličnosti i da ne postoji šansa da će ih neko pomešati kao slične. Nakon toga, advokati kompanije Chanel su se žalili sudu u Luksemburgu, koji je u sredu odbio njihovu žalbu sa sledećim navodom: "Figurativne oznake nisu slične. Oznake se moraju porediti onako kako su prijavljene za registraciju, bez promene njihove orijentacije". Tribunal je u svojoj izjavi dodao i da su vizuelne razlike dva logotipa značajne.

 Chanel torba
Chanel torba
Izvor: SmartLife / Chanel

Možda će vas zanimati

 Chanel logo ima značajno zaokruženije krivine, deblje linije i horizontalnu orijentaciju, dok je orijentacija Huawei znaka vertikalna. Na ovu odluku moguće je žaliti se EU Sudu pravde.

Jedan od najvećih problema sa kojima se susreo Chanel u svojoj tužbi je i pomenuta orijentacija logotipa, koja nije ista kao kod Chanel logotipa, odakle i proističe najveći broj zaključaka sudija i pomenute EUIPO kancelarije. 

Huawei je planirao korišćenje novog logotipa na području EU, ali su ove tužbe donekle u sporile ceo proces.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posmatrač

Pa pre liči na Under Armour znak nego na Chanel-ov

Najnovije

Uređaji

Testovi