Studentima 150.000 dolara da bolje uče | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studentima 150.000 dolara da bolje uče

Danas su u Beogradu direktor kompanije Huawei u Srbiji, Čen Čen, i ministar prosvete, Branko Ružić, potpisali ugovor o vrednoj donaciji tehničkim fakultetima širom Srbije.

 Huawei donacija 150000 dolara za stipendije studentima u Srbiji Izvor: Huawei arhiva

Kao podršku studentima tehničkih fakulteta širom Srbije, kompanija Huawei Technologies će kroz svoj program ICT Academy donirati 150.000 hiljada za stipendije. Ovim povodom su direktor kompanije Huawei u Srbiji, Čen Čen, i ministar prosvete, Branko Ružić, danas potpisali ugovor o vrednoj donaciji koja sleduje Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Elektrotehničkom i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, Elektronskom fakultetu u Nišu, Tehničkom fakultet u Čačku, Prirodno-matematičkom i Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Direktor kompanije Huawei u Srbiji, Čen Čen, potvrdio je još jednom da je Huawei posvećen ulaganju u obrazovanje i razvoju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i istakao značaj saradnje sa Ministarstvom prosvete, dodajući da je obrazovanje, koje je danas usko povezano sa korišćenjem modernih tehnologija, najvažniji resurs budućnosti..

"Verujemo da će donacija olakšati rad studenata tehničkih fakulteta širom zemlje i da će podržati kvalitetniji i dinamičniji razvoj IKT-a. Ponosni smo na to što imamo priliku da unapredimo obrazovanje budućih kolega i doprinesemo razmeni znanja sa stručnjacima veštačke inteligencije, Cloud tehnologije i srodnih oblasti. Na ovaj način brinemo o mladim talentima u Srbiji, kao što to činimo širom sveta, u svakoj od zemalja u kojoj poslujemo. Huawei svoju podršku obrazovanju pruža ne samo kroz donacije i studentske stipendije, nego i kroz projekte Seeds for the Future, 1.000 dreams, Internship programe i mnoge druge. Zahvalni smo ministru Ružiću i Ministarstvu prosvete, kao i fakultetima, odnosno, svim našim pouzdanim partnerima, sa kojima već godinama zajednički gradimo bolju budućnost za mlade i za Srbiju, na podršci koju nam u kontinuitetu pružaju na ovom putu", rekao je Čen

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji, Čen Bo, podržala je potpisivanje ugovora i istakla izuzetnu saradnju koju dve zemlje dugo neguju.

"Naše dve zemlje, Kina i Srbija, oduvek pridaju veliki značaj obrazovanju u želji da mladima pruže još bolje prilike i više mogućnosti za razvoj. Razvoj obrazovanja nije obaveza samo države i porodice, već celokupnog društva. Zato mi je izuzetno drago što je Huawei Technologies, kao visoko-tehnološko kompanija, spremna da preuzme odgovornost, ali bih se zahvalila i Ministarstvu prosvete što kineskim firmama pruža prilike za saradnju. Nadam se da će ova donacija studentima omogućiti bolje uslove za učenje i da će oni u budućnosti, zajedno sa nama, razvijati IT industriju", izjavila je Čen Bo.

Ministar prosvete, Branko Ružić, zahvalio se na donaciji i potvrdio da država Srbija i kompanija Huawei dele iste vrednosti i rade na njihovom ostvarenju za dobrobit svih.

"Hvala kompaniji Huawei Technologies koja je, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala značaj podrške mladima da nastave svoje obrazovanje i odlučila da donira 150.000 dolara za stipendiranje najboljih studenata tehničkih fakulteta. Da je reč o dobroj nameri pokazuje odsustvo bilo kakve obaveze studenta prema kompaniji, osim što će je percipirati kao potencijalnu mogućnost za zapošljavanje nakon završetka studija. Danas smo se okupili oko istog cilja – da podržimo i stvaramo još bolje uslove za studiranje jer ovakvim investicijama osiguravamo bolju budućnost svih nas. Ministarstvo prosvete na različite načine nastoji da unapredi uslove obrazovanja kroz povećanje stipendija i kredita i unapređenje infrastrukture u visokom obrazovanju kroz nove zgrade fakulteta i domova. Ovakve inicijative društveno odgovornih kompanija ćemo uvek podržavati i bićemo zahvalni na njima", izjavio je ministar Ružić.

Osnovni cilj kompanije Huawei jeste unapređenje digitalnih veština mladih kako bi postali deo savremenog digitalnog okruženja, ali i izgradnja ekosistema informaciono-komunikacionih tehnologija uz podršku i saradnju sa svim zainteresovanim stranama. Kroz različite projekte, Huawei gradi dugoročnu i održivu platformu za mlade u regionu i podstiče ih da rade u IKT sektoru, pomažući svojim zemljama da grade inteligentno društvo regiona i celog sveta.

Potpisivanjem ugovora o donaciji sa Ministarstvom prosvete, Huawei je otvorio svoj godišnji partnerski samit u Beogradu, održan na Belom dvoru pod nazivom HUAWEI EBG ADRIATIC PARTNER SUMMIT 2023 - Leading Digital Infrastructure for New Value Together. Na događaju su predstavljena nova IKT rešenja kineske kompanije, koja će ubrzo biti dostupna i na domaćem tržištu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA