"Dogecoin je prevara"

SUNOVRAT DOGECOIN KRIPTOVALUTE: Ni Maskov šou nije pomogao, ali će zato stići do Meseca

SpaceX prihvatio Dogecoin kao način plaćanja.

Izvor: YouTube / Printscreen/ Herr Fuchs

Vrednost kriptovalute Dogecoin je značajno opala tokom emisije Saturday Night Live čiji je domaćin bio jedan od najvećih zagovornika te kriptovalute, u pitanju je sam Ilon Mask.

Iako su mnogi mislili da će Maskovo pojavljivanje značajno potpomoći ovom digitalnom novčiću, dogodio se kontraefekat, te je Dogecoin "doživeo kolaps".

Ova kriptovaluta koja je napravljena iz šale je u jednom trenutku pala za više od 35%, te je njena vrednost iznosila 0,43 dolara (9.maj), što je primetan pad u odnosu na rekordnu vrednost od 0,68 dolara koja je postavljena nekoliko dana uoči SNL emisije. U međuvremenu se Dogecoin stabilizovao i njegova vrednost u trenutku pisanja teksta je 0,53 dolara.

Tokom SNL-a, Mask je bio upitan da objasni šta je Dogecoin, na šta je on odgovorio: "To je budućnost valuta. U pitanju je nezaustavljivo finansijsko vozilo koje će preuzeti svet". Jedan od članova te emisije ga je potom upitao da li je u pitanju prevara, na šta je Mask uz smeh rekao: "Da, u pitanju je prevara!". Taj deo emisije se završio tako što je Mask povikao "do Meseca".

Posle pojavljivanja u toj emisiji, Ilon Mask koji je sebi nadenuo nadimak "Dogefather" je otkrio da će njegova kompanije SpaceX primati Dogecoin kao način plaćanja. U Twitter objavi je napisao da je cilj te kompanije da lansira "DOGE-1 Mission to the Moon" već početkom 2022. godine. 

Naime, SpaceX će lansirati DOGE-1 na Mesec, a uz pomoć senzora i kamera koji će se nalaziti na ovom satelitu će prikupljati podatke. Uz pomoć rakete Falcon 9 će stići do prirodnog Zemljinog satelita. Maskova kompanija Tesla je još pre nekoliko meseci prihvatila Bitcoin kao način plaćanja. 

Ilon Mask o Dogecoin
Izvor: Saturday Night Live

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.