SVETSKO PRVENSTVO KOJE SVE MENJA: Manje gužvi, više fudbala i nikad lakše plaćanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVETSKO PRVENSTVO KOJE SVE MENJA: Manje gužvi, više fudbala i nikad lakše plaćanje

Autor Ilija Baošić Izvor Promo

Svetsko prvenstvo u Kataru je globalni teren na kojem igraju najbolji, a kompanija Visa se brine o tome da se svi koncentrišemo isključivo na fudbal.

 Najviše mogućnosti plaćanja na Svetskom prvenstvu 2022 Izvor: Visa Arhiva

Najvažnija sporedna stvar na svetu okupira pažnju svih nas i procenjuje se da će oko pet milijardi ljudi pratiti utakmice sa Svetskog prvenstva na neki način, a da će u Katar, koji je domaćin Mundijala, doći preko milion navijača.

To zaista jeste ogroman broj ljudi, ali to ne znači da će svi oni gubiti vreme u redovima i morati da propuste bilo koju zanimljivost. Naprotiv! Osim što će ostati upamćeno kao jedinstveno Svetsko prvenstvo koje se igra praktično usred zime, FIFA World Cup u Kataru zanimljivo je po još nekoliko stvari…

Kao ponosni partner FIFA Svetskog prvenstva od 2007. godine Visa brine da doživljaj fudbala kako na terenu, tako i u prenosu bude iskustvo za pamćenje!

Više od 5.300 terminala za plaćanje

Ovogodišnji Mundijal u Kataru ostaće upamćen po činjenici da je to Svetsko prvenstvo sa najviše mogućnosti plaćanja, a cilj kompanije Visa bio je upravo to - da se za preko milion navijača iz celog sveta, koliko se očekuje na tribinama do kraja takmičenja, obezbedi lako, brzo i bezbedno plaćanje, sa što manje gužvi na platnim mestima i sa što kraćim čekanjima u redovima.

Zbog ovoga je Visa na zvaničnim platnim mestima Svetskog prvenstva instalirala preko 5.300 terminala za beskontaktno plaćanje. Navijači i posetioci utakmica tako imaju više vremena za uživanje i navijanje, za ono primarno zbog čega su i došli u Katar, dok za plaćanje ne moraju da brinu, jer to mogu da obave trenutno svojom Visa karticom, mobilnim telefonom, satom ili nekim drugim gedžetom, pa čak i skeniranjem lica.

Tehnologija beskontaktnog plaćanja na ovaj način još jače povezuje navijače sa svim onim što oni vole, baš kao što kompanija Visa svojim inovacijama omogućava plaćanje bilo kad i bilo gde. S tim u vezi, možemo da se pohvalimo činjenicom da smo u Srbiji, čak i pre Katara, mogli da koristimo jednu od značajnih Visa inovacija - Tap to Phone. Tap to Phone nudi svakome, baš svakom prodavcu i biznisu bez obzira na njegovu veličinu, priliku da prihvati beskontaktno plaćanje kroz jednu aplikaciju i Android smartfon sa NFC podrškom.

Visa inovacije u Kataru

Kompanija Visa na svetskom prvenstvu u Kataru, prezentujući svoje inovacije, omogućava plaćanje čak i skeniranjem lica u odabranim kafeterijama, izdaje svoje prve animirane virtuelne prepaid kartice koje mogu da se koriste prilikom beskontaktnog plaćanja i fanovima fudbala omogućava da dobiju nesvakidašnje NFT umetničke figure u okviru jedinstvenog Masters of Movementdogađaja.

Više o svim ovim zanimljivim inovacijama imaćete priliku da čitate na MONDO stranicama do kraja Svetskog prvenstva!

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA