Posetioci Mundijala u Kataru mogu da koriste lice za plaćanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posetioci Mundijala u Kataru mogu da koriste lice za plaćanje

Autor Ilija Baošić

Više od 5.300 terminala za beskontaktno plaćanje učiniće FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru turnirom sa najviše mogućnosti za plaćanje ikada.

 Posetioci Mundijala u Kataru mogu da plaćaju licem Izvor: YouTube / PopID

Dok svet prati početak Svetskog prvenstva u Kataru, kompanija Visa, zvanični partner FIFA za tehnologiju plaćanja, omogućila je beskontaktne kupovine na svim zvaničnim mestima, uključujući osam stadiona i FIFA Fan Festival. Budući da se očekuje da više od milion navijača doputuje u Katar na turnir, Visa je instalirala 5.300 terminala za beskontaktno plaćanje na zvaničnim FIFA lokacijama, čime je najveća fudbalska smotra u Kataru postala Mundijal sa najviše mogućnosti plaćanja svih vremena. Visa će implementirati različite inovacije kako bi obožavaocima omogućila lak pristup jednostavnim i sigurnim digitalnim načinima transfera novca.

Svetsko prvenstvo u fudbalu pruža globalnu pozornicu na kojoj će kompanija Visa prikazati i testirati nove tehnologije, poboljšati iskustvo navijača i ostaviti trajni uticaj na zemlju domaćina. Visa će Kataru doneti brojna rešenja za digitalno plaćanje, uključujući i neka u pilot fazi, koja će pokazati kako bi buduća rešenja Visa plaćanja mogla da zažive:

Plaćanje licem

Ovo će biti prvi put da se tehnologija prepoznavanja lica koristi za plaćanja u Kataru. U pitanju je saradnja između Nacionalne banke Katara (KNB) i kompanije PopID, koju je podržala Visa putem tokenizacije. Rešenje omogućava klijentima da autentifikuju plaćanja koristeći samo lice, bez fizičke kartice ili mobilnog telefona nakon prve registracije, a biće postavljeno u tri Flat White Specialty Coffee filijale.

Kartice postaju animirane

 QatarMascot-V1.gif Izvor: VISA

Kako se potrošači sve više navikavaju da stvari dobijaju odmah, Visa predstavlja i pilot rešenja za izdavanje ograničenog broja digitalnih kartica u Dohi. Nakon jednostavnog skeniranja QR koda, digitalna pripejd kartica će biti odmah izdata i može se dodati u mobilni novčanik. Ona će sadržati animiranu sliku kartice, sa zvaničnom maskotom La'eeb, demonstrirajući budućnost u kojoj bi potrošači mogli da donesu veću personalizaciju, pa čak i digitalnu animaciju na svoje Visa kartice.

Prihvatanje plaćanja postaje jednostavnije za mala i srednja preduzeća

 Viber Pay plaćanje preko aplikacije Izvor: Viber

U partnerstvu sa tri banke sa sedištem u Kataru, rešenje Visa Tap to Phone je sada dostupno trgovcima u Kataru koji žele da ubrzaju svoju mogućnost prihvatanja digitalnih plaćanja pre očekivanog priliva turista. Visa Tap to Phone olakšava trgovcima da koriste svoje Android NFC uređaje koje već poseduju za prihvatanje beskontaktnog plaćanja – jednostavnim preuzimanjem aplikacije.

Vožnja kroz Dohu

Održavanje nesmetanog odvijanja saobraćaja tokom Mundijala je glavni prioritet, a kompanija Visa, u partnerstvu sa Ministarstvom saobraćaja Katara, omogućava beskontaktno prihvatanje plaćanja u taksijima, kako bi navijači i stanovnici Katara mogli da plate svoja putovanja Visa karticom ili pametnim telefonom, čineći plaćanje putovanja u i oko Dohe bržim i praktičnijim.

Ranije ovog meseca, Visa je predstavila Visa Masters of Movement, prvo hibridno iskustvo te vrste koje sadrži interaktivni teren na FIFA Fan Festivalu u Dohi, gde će navijači moći da kreiraju digitalnu umetnost inspirisanu sopstvenim prepoznatljivim pokretima. Obožavaoci koji ispunjavaju uslove, imaće mogućnost da pretoče tu digitalnu umetnost u svoj NFT u partnerstvu sa Cripto.com.

Dr Saida Džafar, viši potpredsednik i menadžer grupe za GCC (Gulf Cooperation Council ) u kompaniji Visa, rekla je: "Kao dugogodišnji FIFA partner, kompanija Visa želi da fudbalskim navijačima iz celog sveta pruži najbolje iskustvo plaćanja u Kataru, dok istovremeno prolaze kroz uzbudljive inovacije poput fuzije umetnosti, fudbala i tehnologije u okviru Visa Masters of Movement zone. Sa hiljadama terminala za beskontaktno plaćanje, FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru obećava da će biti FIFA turnir sa najviše mogućnosti plaćanja za više od milion navijača koji dolaze da uživaju u magiji fudbala".

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA