Sezona Božićnog šopinga je period kome se trgovci akcijama Amazon-a i Apple-a najviše raduju! Evo i zašto... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona Božićnog šopinga je period kome se trgovci akcijama Amazon-a i Apple-a najviše raduju! Evo i zašto...

Autor Ilija Baošić Izvor Promo

Zbog ogromne navale kupaca, akcije kompanija Apple i Amazon redovno skaču tokom sezone Božićnog šopinga.

 Zašto se trgovci akcijama najviše raduju sezini božićnog šopinga Izvor: SmartLife / KapitalRS

Nije bila laka godina za trgovce akcijama, sa visokom inflacijom i recesijom, investitori su prisiljeni da prodaju akcije, ali Božićna sezona obično donosi puno prazničnih obećanja za Apple i Amazon - obe kompanije imaju najbolje rezultate u tom periodu.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Amazon-a i Apple-a na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič Kako trgovati cenom akcija. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Kada se kupci pripremaju za Božić, obično su ove dve kompanije na njihovoj listi: Amazon, mesto na kojem ljudi naručuju i Apple, marka koju vole da naručuju. Novi iPhone 14, trenutno vodeći proizvod Apple-a, biće veliki favorit. Apple je imao bolje rezultate od većine kompanija, a njegovi proizvodi se smatraju donekle otpornim na recesiju, no, cena njegovih akcija pala je za 17% ove godine, dok su akcije Amazona pale za 42%.

Međutim, s novim znakovima da inflacija opada i da će FED sporije podizati kamatne stope, trgovci sve više veruju da bi kraj recesije mogao biti odmah iza ugla. To je sjajna vest za obe kompanije, budući da potencijalna povećana potražnja potrošača sugeriše da je moguća korekcija cena njihovih akcija.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

 Zašto se trgovci akcijama najviše raduju sezini božićnog šopinga Izvor: SmartLife / KapitalRS

Prodaja na "Crni petak" pada poslednjeg petka u novembru (25. novembra), dok Cyber ponedeljak pada sledećeg ponedeljka (28. novembra) i označiće početak Božićnog šopinga na internetu. Iz tog razloga obe kompanije imaju najbolje rezultate u poslednjem tromesečju godine. Akcije Apple-a rasle su u proseku za više od 8% u četvrtom tromesečju.

Investicione banke održavaju pozitivan stav za obe akcije, s tim da JP Morgan očekuje da će akcije Apple-a skočiti na 200 dolara, dok Morgan Stanley očekuje da će akcije Amazon-a porasti na 140 dolara.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Izvor: Bloomberg, Marketwatch

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA