Telekomu nagrada za podršku digitalizaciji kulture | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekomu nagrada za podršku digitalizaciji kulture

U Narodnom muzeju održana je dodela zahvalnica za podršku sprovođenju procesa digitalizacije u umetnosti i kulturi, čiji je jedan od dobitnika i kompanija Telekom Srbija.

  Izvor: MONDO portal / Goran Sivački

Zahvalnicu je, ispred kompanije Telekom Srbija, primio Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise. “Ponosni smo na ovu Zahvalnicu, koja nam je dobar pokazatelj u kom pravcu bi trebalo i dalje da idemo“, rekao je Milan Simić za MONDO.

Uručenju zahvalnica prethodilo je i potpisivanje Pravilnika o digitalizaciji kulturnog nasleđa.

Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa usvojen je 3. oktobra i ustanove kulture sad imaju jasna uputstva kakve su procedure, pravila, uslovi, okolnosti u kojima se odvija taj proces, izjavio je Tanjugu ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Vukosavljević je danas na svečanosti u Narodnom muzeju potpisao Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa.

Tim pravilnikom uređuju se uslovi, zadaci, poslovi, standardi i procesi digitalizacije kulturnog nasleđa, odnosno pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, nematerijalnog kulturnog nasleđa i dobara, koja uživaju prethodnu zaštitu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi