Čoko bombice od pasulja - uživanje za sva čula | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čoko bombice od pasulja - uživanje za sva čula

Sva čula uživaju kada se bombice od pasulja preliju čokoladom.

  Izvor: mts

U prijatnom ambijentu škole kuvanja „Il Primo“, mts i Kitchen TV su upriličili kulinarsko druženje sa Stevom Karapandžom i Nenadom Gladićem, poznatijim kao Lepi Brka. Vrsni kuvari su zajedno sa specijalnim gostima, učesnicima radionice, spremali nesvakidašnje slatko-slane đakonije u kojima su na kraju večeri svi uživali.

Najpoznatije gastronomsko ime nekadašnje Jugoslavije, Stevo Karapandža, i jedan od najpopularnijih domaćih kuvara današnjice, svima poznati Lepi Brka, pridružili su se članovima svojih timova. Osim članova ekipa, u kuhinji su ih dočekali i kecelje, sveže meso, kao i ostali sastojci neophodni za pripremanje ukusnih zalogaja.

Tim koji je predvodio Lepi Brka spremao je tartar od lososa i „čuvene“ bombice od pasulja prelivene čokoladom. Zadatak nije bio lak, jer je trebalo napraviti čak 60 ovih ukusnih bombica. Za njihovu pripremu utrošeno je 1.2 kilograma kuvanog belog pasulja, 600 grama suvih smokvi, 600 grama suvog grožđa, 600 grama mlevenih lešnika i oraha, 12 kašika meda i jedno pakovanje prezle. Za slatki preliv je iskorišćeno 600 grama čokolade za kuvanje i 1.5 decilitar vode.

Ohlađen kuvani pasulj, suvo grožđe i smokve su sitno samleveni u mašini za mlevenje mesa. U dobijenu smesu dodati su med i orasi, začin po želji i ukusu i sve je to dobro promešano. Lepi Brka je od začina preporučio cimet, muskatni oraščić i đumbir u prahu. Kada su sastojci sjedinjeni i dobijena homogena masa, smesa je ostavljena da odstoji u frižideru oko 60 minuta. Za to vreme članovi njegovog tima su otopili čokoladu na pari. Od stegnute mase iz frižidera, napravljene su kuglice (mogu i drugi oblici, po želji). Na kraju, bombice su prelivene čokoladom, složene na oval i odložene u frižider na sat vremena.

Druga ekipa, pod vođstvom legendarnog Steve Karapandže bila je ozbiljan „protivnik“ i pripremila je, takođe, jelo kome se nije moglo odoleti - „Baby caprese“ na ražnjićima sa pestom od rukole i pileću saltimboku na ražnjićima, s čoko čili umakom.

Kako smo se proveli i ko su bili učesnici radionice pogledajte na snimku:

Ukoliko su vam se dopale kecelje, brzo posetite Facebook stranicu Tvoj TV svet, jer je za najbrže mts pripremio poklone.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi