Svetosavska nagrada dodeljena Telekomu Srbija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetosavska nagrada dodeljena Telekomu Srbija

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je Svetosavske nagrade za izuzetan doprinos i kontinuirano ulaganje na polju obrazovanja, koji su ostvareni tokom prethodne godine.

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Među vodećim projektima kompanije iz te oblasti posebno se izdvaja akcija „Stvaramo znanje“ u okviru koje je Telekom Srbija obezbedio informatičku opremu za 20 osnovnih škola širom Srbije. Poseban značaj tog projekta ogleda se u činjenici da je realizovan u godini kada je informatika postala obavezan predmet u svim osnovnim školama. Priznanje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pojedincima, institucijama, udruženjima i kompanijama za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju dece. 

U ime kompanije Telekom Srbija, nagradu je primila direktorka Sektora za odnose s javnošću, Marija Bošković.

Velika nam je čast što se naša kompanija drugi put našla u društvu dobitnika Svetosavske nagrade. Zahvaljujem se za prepoznavanje značaja brojnih društveno odgovornih projekata koje Telekom Srbija sprovodi i na čije rezultate smo izuzetno ponosni. Prioritet kompanije predstavlja ulaganje u obrazovanje, koje zauzima centralno mesto u našoj strategiji. U prilog tome govori i činjenica da smo samo tokom 2017. godine podržali 45 projekata, sa ciljem stvaranja boljih uslova u oblasti obrazovanja, a da nam je vodeća aktivnost bila upravo projekat „Stvaramo znanje“, kojim je kompanija ujedno obeležila dvadesetogodišnjicu poslovanja. Na taj način, Telekom Srbija održava kontinuitet u stvaranju povoljnog ambijenta za lični i profesionalni razvoj mladih ljudi“, izjavila je Marija Bošković.

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je prestižno republičko priznanje Mariji Bošković, direktoru sektora za PR Telekoma Srbija.
Izvor: MONDO

Krajem prethodne godine Telekom Srbija donirao je više od 3.000 izdanja domaće i svetske književnosti školama širom Srbije. Tradicionalno neguje uspešnu saradnju sa Matematičkom gimnazijom i školama specijalizovanim za mlade talente. Pored podrške formalnom, kompanija doprinosi i razvoju neformalnog obrazovanja i usmerena je na podsticanje preduzetničkog duha kod najmlađih, kroz projekte „mts app konkurs“, „mts startap ubrzanje“ i saradnju sa studentskim organizacijama.

Telekom Srbija i Startit - Android konkurs
Izvor: MONDO

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA