Telekom Srbija i RTS potpisali ugovor o saradnji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija i RTS potpisali ugovor o saradnji

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije i Telekom Srbije a.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji na proizvodnji i distribuciji paketa televizijskog programa "RTS paket".

  Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Paket će se sastojati od najmanje pet novih televizijskih kanala, sa mogućnošću proširenja u narednom periodu. Pored toga, sastavni deo paketa biće i igrani program iz bogate produkcije RTS, rečeno je na konferenicji za novinare u zgradi RTS u Beogradu, prilikom potpisivanja ugovora.

Novi Paket će svim korisnicima usluga Telekoma Srbija, pružiti mogućnost da gledaju najkvalitetniji TV program, sa posebnim naglaskom na dečiji, naučni, školski i dramski program. Tu su, naravno, i aktuelne emisijie informativnog i zabavnog karaktera, praćene brojnim uključenjima uživo sa svih najvažijih događaja.

"RTS ima najmanje tri cilja koja želi da ostvari ovom saradnjom sa Telekomom Srbija: prvi cilj je da pružimo nove i kvalitetnije programe našim gledaocima i onima koji to do sada nisu bili. Drugi cilj jeste da budemo prisutni svuda u svetu, pre svega da se približimo mladim ljudima koji TV program prate na telefonima, tabletima i laptopovima. Treći cilj je da zaradimo nešto novca i uložimo ga u naše kulturno-umetničke, obrazovne, školske, dečije programe i naravno serije.
Jedan od kanala koji će biti u ponudi ovog paketa, jeste Informativni kanal, koji će gledaocima biti dostupan 24 sata, sedam dana, kako bismo u onim situacijama koje niko ne voli, ali se one ipak događaju, kao što su poplave ili kamenovanje premijera Vučića u Srebrenici, moći odmah da obavesimo gledaoce", rekao je generalni direktor RTS Dragana Bujošević.

"Potpisivanjem ovog Ugovora otvaramo novu stratešku stranicu u saradnji dve institucije koje uživaju možda najveće poverenje građana Srbije. Mislim da je ovo projekat koji će u poslovnom smislu biti dobar za obe kompanije, ali očekujem da će najveće zadovoljstvo ovog projekta osetiti korisnici naših usluga. Očekujem da ćemo do kraja oktobra ove godine imati na raspolaganju najmanje pet novih TV kanala koje ćemo putem IPTV, ili kako mi volimo da kažemo - mts televizije, obezbediti za sve korisnike naših usluga.Tehnika koju Telekom Srbija poseduje omogućava korisnicima da na svim vrstama skrinova mogu da posmatraju sadržaj koji žele.

Ubeđen sam da je za ovaj projekat RTS izabrao najboljeg partnera, a da je tako potvrđuju i zvanični izveštaji koji govore o tome da smo mi bili jedini distributer televizijskog sadržaja 2014. godine, koji je imao rast tržišnog učešća i to ne mali - sa 15 na 21 odsto. Svi ostali su ili padali ili stagnirali. Samo u poslednjih 12 meseci rast novih korisnika IPTV je bio preko 100.000. Mi i dalje planiramo rast, očekujemo da ćemo do kraja godine imati preko 400.000 novih korisnika, ubeđeni smo da će svi naši korisnici moći da gledaju ove RTS sadržaje na telefonima, tablet uređajima, računarima, i to ne samo u Srbiji već bilo gde u svetu", rekao je direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk i dodao da je ovaj projekat je najbolji način da se Telekom zahvali korisnicima na ukazanom poverenju.

Što se tiče cene paketa, ona još nije formirana, ali je najavljeno da će biti pristupačna svima.

"Imaćemo i promotivne periode kako bi korisnici prvo mogli da provere da li je to ono što žele i očekuju, a tek onda i da plate paket koji će im omogućiti pregled prave riznice TV programa, jer ono što RTS ima, mislim da niko na Balkanu nema", rekao je direktor Telekoma Srbija.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi