Uspešno poslovanje u oblaku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešno poslovanje u oblaku

Uđite u oblak novih ideja i unapredite svoje poslovanje.

 Izvor: Telekom Srbija.

Razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) omogućio je uvođenje i olakšano poslovanje putem usluge Cloud computing, kod koga se informatički resursi iznajmljuju na zahtev korisnika.

Cloud computing ili Računarstvo u oblaku omogućava korisnicima pristup i upravljanje sopstvenim podacima sa uređaja koji imaju pristup Internetu, gde god da se nalaze.

Korisnici Cloud usluge imaju sve potrebne resurse i podatke na jednom mestu bez kupovine najnovijeg hardvera i softvera, bez troškova održavanja i zauzimanja kancelarijskog prostora, dok su im nesmetano funkcionisanje IT opreme i bezbednost podataka zagarantovani. IT resursi se dostavljaju kao usluga i nalaze se virtualizovani na namenskoj Cloud infrastrukturi.

S obzirom da je u pitanju user friendly rešenje, korisnici brzo i jednostavno definišu parametre putem Cloud portala. Pristup podacima je maksimalno olakšan, a ceo postupak upravljanja resursima i podacima ne zahteva veliko predznanje iz oblasti IT-a. Informatički resursi se mogu dodavati ili oduzimati, može se menjati tip procesora, veličina diska, količina radne memorije i operativni sistem na dnevnom nivou.

Cloud usluga je ekonomično rešenje za  kompanije svih veličina, za mala i srednja preduzeća, kao i za obrazovne i državne ustanove, jer pruža mogućnost da prema obimu korišćenja korisnik plaća onoliko koliko mu je u tom momentu potrebno. Na raspolaganju su dva rešenja: IaaS, koji podrazumeva iznajmljivanje infrastrukture i PaaS, gde korisnik iznajmljuje razvojni i web server.

Korisnik treba da izabere Cloud rešenje i na taj način poslovanje svog preduzeća podigne na efikasniji, bolji i moderniji nivo, i bude siguran da su mu podaci bezbedni jer se čuvaju u najsavremenijim data centrima Telekoma Srbija.

Korisniku je na raspolaganju profesionalna podrška  24/7.

Cloud rešenje Telekoma Srbija obezbeđuje sve što je neophodno za uspešno poslovanje, bez obzira da li su potrebe korisnika velike ili male.

Posetite nas na sajtu www.oblaci.rs.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi