Uspešno poslovanje u oblaku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešno poslovanje u oblaku

Uđite u oblak novih ideja i unapredite svoje poslovanje.

  Izvor: Telekom Srbija.

Razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) omogućio je uvođenje i olakšano poslovanje putem usluge Cloud computing, kod koga se informatički resursi iznajmljuju na zahtev korisnika.

Cloud computing ili Računarstvo u oblaku omogućava korisnicima pristup i upravljanje sopstvenim podacima sa uređaja koji imaju pristup Internetu, gde god da se nalaze.

Korisnici Cloud usluge imaju sve potrebne resurse i podatke na jednom mestu bez kupovine najnovijeg hardvera i softvera, bez troškova održavanja i zauzimanja kancelarijskog prostora, dok su im nesmetano funkcionisanje IT opreme i bezbednost podataka zagarantovani. IT resursi se dostavljaju kao usluga i nalaze se virtualizovani na namenskoj Cloud infrastrukturi.

S obzirom da je u pitanju user friendly rešenje, korisnici brzo i jednostavno definišu parametre putem Cloud portala. Pristup podacima je maksimalno olakšan, a ceo postupak upravljanja resursima i podacima ne zahteva veliko predznanje iz oblasti IT-a. Informatički resursi se mogu dodavati ili oduzimati, može se menjati tip procesora, veličina diska, količina radne memorije i operativni sistem na dnevnom nivou.

Cloud usluga je ekonomično rešenje za  kompanije svih veličina, za mala i srednja preduzeća, kao i za obrazovne i državne ustanove, jer pruža mogućnost da prema obimu korišćenja korisnik plaća onoliko koliko mu je u tom momentu potrebno. Na raspolaganju su dva rešenja: IaaS, koji podrazumeva iznajmljivanje infrastrukture i PaaS, gde korisnik iznajmljuje razvojni i web server.

Korisnik treba da izabere Cloud rešenje i na taj način poslovanje svog preduzeća podigne na efikasniji, bolji i moderniji nivo, i bude siguran da su mu podaci bezbedni jer se čuvaju u najsavremenijim data centrima Telekoma Srbija.

Korisniku je na raspolaganju profesionalna podrška  24/7.

Cloud rešenje Telekoma Srbija obezbeđuje sve što je neophodno za uspešno poslovanje, bez obzira da li su potrebe korisnika velike ili male.

Posetite nas na sajtu www.oblaci.rs.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi